Might and Magic: Heroes VII

Med svært mange gode barndomsminner fra spillklassikeren Heroes of Might & Magic III tar undertegnede på seg oppgaven med å anmelde det nyeste tilskuddet i den berømte spillserien. Uten å ha ofret så mye som en kalori på denne serien siden treeren – som fortsatt spilles jevnlig den dag i dag – blir det spennende å se om Ubisoft har klart å komme med noe nyskapende i 2015.

For finnes det faktisk noe nytt i Might & Magic: Heroes VII, annet enn at navnet på spillserien ser noe annerledes ut enn tidligere? Etter å ha gjort litt research finner jeg ut at utvikleren har lovet at dette er en gavepakke til den trofaste fansen, som skal by på mye av det samme som serien ble så kjent og lovpriset for. Men er det nok, sytten år etter at seriens beste spill ble lansert?

Som en moderne klassiker

Might & Magic: Heroes VII byr definitivt på mye god underholdning dersom man er fan av serien. Det er svært enkelt å sette seg inn i spillet hvis man har tidligere erfaring fra strategispillene, ettersom oppbyggingen er den samme. Det dreier seg altså om et turbasert strategispill der hver spiller har én dag til å gjøre ulike handlinger, som å utforske kartet med en helt («hero»), utvide basen sin og rekruttere nye tropper eller gå til kamp mot andre spillere eller datastyrte fiender.

Oppskriften er kjent og kjær, og med en forholdsvis moderne grafikk føles det hele som en moderne klassiker. Til tross for dette synes jeg at det blir svært uoversiktlig med animasjonene og den dynamiske grafikken som preger spillet. Trær som svaier overalt, teksturer som beveger seg og den slags gjør at HD-versjonen av Heroes 3 faktisk føles mer behagelig å se på.

Samtidig så er det strategiske langt bedre i sjueren enn hva det var før. Kampene føles mye mindre tilfeldige, og man har bedre muligheter til å planlegge slaget. Nye funksjoner som at man kan bruke helten langt mer aktiv, samtidig som hver enkelt skapning har individuelle ferdigheter som i langt større grad påvirker kampen enn tidligere, gjør at hver eneste kamp blir både spennende og utfordrende. Med massevis av tilpasninger på sin egen helt med ferdigheter og magi er det rett og slett fullstappet med utfordringer for den som liker å bryne seg på en skikkelig strategiutfordring.

En annen velkommen funksjon når man spaserer rundt på kartet er at man kan velge «quick combat» når man kjemper mot datastyrte fiender. Da slipper man en enkel og kjedelig kamp, samtidig som man får «XP» for kampen. Dette var ikke tilfellet i treeren, men de er mulig det har blitt endret lenge før syveren uten at jeg har fått det med meg. Utover dette er selve eventyrkartet kjent og kjært for de fleste, med de mange gruvene som gir deg ressurser, passasjene til underverdenen og ulike artefakter som kan samles inn for å gi både helten din og troppene dine en «boost».

Utfordrende, men mangler noe

Det er kanskje urettferdig å sammenligne Might & Magic: Heroes VII med det tredje spillet i serien, ettersom det regnes som et av de beste strategispillene noensinne. Men når Ubisoft legger seg på en linje der de mer eller mindre bruker modellen fra det mest populære spillet og gjør noen få endringer, så er det vanskelig å la være. Kampanjene er bedre gjennomførte og mer tiltrekkende i syveren, men utover dette føles både basesystemet, byggesystemet og grafikken mer rotete enn hva det føles bra.

Uansett byr spillet på mange hyggelige stunder, enten man vil spille seg igjennom de omfattende kampanjene, kjøre en enkel «Skirmish» eller spille online med andre. Et siste minus som må trekkes med er at man er nødt til å vente på den datastyrte spilleren mens han gjør sin tur. Ofte kan det være snakk om svæææært mange sekunder, og denne ventetiden er gørr kjedelig. Why, Ubisoft … Det må også nevnes at jeg opplevde en del bugs under spillingen, med malplasserte strukturer, krasjing av spillet og den slags. Håper det ordner seg etter hvert!

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]