Fallout 4

Velkommen til ødemarka. Verden ligger i grus etter atomkrig, og de overlevende har samlet seg i mindre fraksjoner, både på godt og vondt. Da eksplosjonene pågikk, fikk du fraktet familien til et underjordisk hvelv, bare for å senere se dine kone myrdet, og sønn bortført. Nå er verden forandret, og du må ut på en lang reise for å forsøke å få sønnen din tilbake. Langs veien vil du møte og endre mange skjebner, ikke minst din egen.

Velkommen til Fallout 4.

Fallout

Jeg har ventet i spenning siden Fallout 3 og New Vegas. Begge, helt fortreffelige spill. Nå er vi endt opp på neste generasjonskonsoller. Det betyr bedre grafikk og langt flere muligheter. Jeg liker introen i denne siste utgivelsen. Vi får en smakebit av hvordan omgivelsene og livet var før verdens undergang, for så å vitne ødeleggelsen etter. Parallellen er til å kjenne på, og man føler på hovedpersonens oppdrag om å finne sønnen igjen, særlig når man besøker hjemmet som nå ligger i ruiner.

Grafikken er fantastisk og noe av det som skiller spillet fra tidligere utgaver, er at det er mye mer å se på. Ja, verden er ødelagt, men den er fortsatt vakker med fjell, elver, trær og dyreliv. Det er alltid noe spennende å finne rett rundt hjørnet, og jeg blir så uendelig fristet til å besøke hver krok langs det gigantiske kartet.

Et dynamisk værsystem og dag/nattsyklus gjør at omgivelsene kommer til live. Dette er en levende verden full av spennende personligheter å møte, og nye ting å oppdage. Den alternative 50-talls æraen er også artig, en blanding av klassisk stil med innslag av ny teknologi, tenk stilen menn i dress og hatt, men med roboter som tar husarbeidet hjemme.

Fallout4

La oss også ta for oss det neste aspektet, man kan bygge egne bosetninger. Jeg tilbrakte timevis på å befeste bostedet mitt. Her kan man gjøre ting som å rive ned hus og bygge opp nye del for del. Man kan legge inn møbler, trekke strømkabler til lys, bygge gjerder og forsvarskanoner. Jo bedre husly man kan tilby, jo flere beboere kommer, samtidig som skurkene også tar til angrep.

Endelig er det også blitt mer nyttig og verdifullt å samle inn gjenstander. De kan nemlig brukes som ressurser til å bygge opp bosetningene dine. Her er også kompanjongen din til hjelp, hunden din kan nemlig spore opp nyttige redskaper. Ellers, så kan du bruke fangsten som elementer til å modifisere våpen. Og du verden, her kan du virkelig skreddersy dine egne våpen fra bunnen av.

Fallout7

Spillet foregår i et massivt kart. Det finnes hundrevis av steder å besøke, drøssevis av individer å treffe på og ikke minst nok av oppdrag og sideoppdrag til å holde deg opptatt i timevis. Da er det godt å være flere når man trasker rundt, enten du tar med deg hunden din, eller andre trofaste kompanjonger til hjelp.

Det finnes også en rekke fraksjoner som kjemper om makten i området, og her er det opp til deg å velge hvem du vil støtte deg til, eller om du heller vil holde deg selvstendig. Dette politiske aspektet er interessant, utfordrende og et dilemma å avgjøre. Men valget er ditt.

Kampsystemet er også lekkert, og minner om samtidens skytespill. Du har fortsatt kjernen i spillserien tilgjengelig, V.A.T.S, som lar deg sakke ned tid for å sikte på fienden. Man kan så oppgradere hovedpersonen gjennom sju hovedkategorier. Og hver av disse vil skreddersy dine talenter og dermed hvordan du kommer til å spille. Blir du en sterk, brautende kjempe, eller en som snakker seg frem til målet sitt, eller kanskje en som manipulerer teknologien rundt deg. Veien blir unik for hver spiller, og dette er RPG på sitt beste.

Fallout3

Så, til det utfordrende med spillet. Grafikken er lekker, men menneskeanimasjoner ser delvis snodige ut. Allikevel, dette er et massivt spill, så noen nedjusteringer må det jo bli for å få plass til hele pakka. Det var også noe hakking og bugs her og der. Blant annet hver gang karakteren din skal hvile, så tar timehoppene irriterende lang tid.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]