Om nettstedet

Spillkritikk.no er utviklet med ett mål for øyet: å gjøre det så enkelt så mulig for deg å finne de gode spillene. Hvordan? Vi leser over alle norske spillanmeldelser og konverterer kritikernes karakter til vår 100-poengsskala. På denne måten har du kun et tall å forholde deg til. Fra 2012 tester vi også spillene på egen hånd.
 
Konseptetet
Vi søker igjennom norske nettsteder og henter anmeldelsene derifra. Basert på deres vurdering omgjør vi totalkarakteren til en skala som går fra 0-100 poeng, hvorav 100 er best. Vi setter sammen poengsummene fra de ulike nettstedene og finner gjennomsnittet. Ettersom det norske spillmarkedet ikke er alt for utvidet, har vi satt en grense på minimum fire ulike vurderinger før vi setter en totalscore. Samtidig, for en mest rettferdig vurdering, må et spill ha blitt anmeldt av minst åtte ulike kilder for å havne i «bestenoteringene».

 

Å hente inn anmeldelser fra alle spill årevis tilbake ville vært en gigantisk og omfattende jobb. Fokuset vårt har vært å samle inn data fra alle spill som ble lansert fra og med 2008 og deretter følge opp med friske oppdateringene fra 2012 og de neste års lanseringer.

Slik fungerer systemet
Spillene får altså en poengsum fra 1 – 100. For å gjøre det enkelt for deg, deler vi også ut en farge til spillet, hvorav rød er dårlig, orange er gjennomsnittelig mens grønt er godt.

 

90-100Klassiker; et av de beste på markedet.[ 6 / 6 ]
75-89Vurdert som et av de bedre spillene.[ 5 / 6 ]
60-74Miksede meninger, stort sett positive.[ 4 / 6 ]
40-59Et spill vurdert til midt på treet.[ 3 / 6 ]
20-39Vurdert som et av de dårligere spillene.[ 2 / 6 ]
0-19Bruk heller pengene på noe annet.[ 1 / 6 ]

De fleste av de norske nettstedene som anmelder spill bruker en 6-poengsskala, mens noen deler ut fra 1-10. I sistenevntes tilfelle er det en enkel sak å konvertere poengsummen til vår skala; du ganger den simpelthen med ti. Vi omgjør terningkastene utfra en forhåndsdefinert skala, men leser også igjennom anmeldelsene slik at vi kan sette en score avhengig av om anmeldelsen gir uttrykk for at det er for eksempel en god eller en dårlig femmer.

Hvilke nettsteder henter vi anmeldelser fra?
Listen nedenfor viser nettstedene. Vi gjør oppmerksom på at denne stadig kan endres.

 

VG NettPressfireGamer.noGamereactorITavisenAdressa.no
MultigamerNRK P3SpillmagasinetSpill.noTendografenGamersweb
SpillbyenSpillfeber.noAftenpostenITproXboxlifeArcticNova.org
AftenbladetVG Level UpBarnevaktenRadio RevoltSpiller1.netRad Crew

Mangler det et du mener bør være med, eller driver du en seriøs spillside? Kontakt oss og fortell.

Annonsere på Spillkritikk.no
For en rimelig sum kan du promotere din vare/tjeneste på en nettside som er et knutepunkt for gamere. Våre besøkende er både den harde kjernen, som sjekker ut hvilket poengsum de nylanserte spillene har fått, samt familieoverhodene som skal kjøpe spill i gaver til enten sine egne barn eller andre. Da er Spillkritikk god og ha.

 

I tillegg til våre faste annonseplasser kan vi tilpasse etter behov. Det for eksempel mulig med heldekkende annonse som en ramme rundt selve nettstedet. Kontakt oss for opplysninger om nettstedet, besøkstall etc.
Send oss en e-post for prisforslag eller ring for en uforpliktende samtale.