Halo 5: Guardians

Opp gjennom årene har eksklusive titler alltid vært et argument for å velge den ene konsollen foran den andre, men dette argumentet star ikke like sterkt lengre. Eksklusivitet hører mer og mer til sjeldenhetene, men er det en serie Xbox-fansen har fått hatt i fred, så er det Halo-serien.

Master Chief har vært på mange og lange eventyr siden det første Halo-spillet kom til den første Xbox-konsollen tidlig på 2000-tallet. Siden den gang har undertegnede fått med seg svært få Halo-titler, og jeg må ærlig innrømme at denne serien absolutt ikke har appellert til meg. Jeg foretrekker «realistiske» spill som Battlefield 4, fremfor aliens, rare skapninger, hyperteknologiske våpen og den slags.

Men kanskje klarer Halo 5 å trollbinde meg allikevel. For det er jo tross alt ikke så mye som skiller Halo 5 fra et hvilket som helst annet FPS-spill, bare at settingen er annerledes.

Spennende, men rotete single-player

For å ta det første først – så har naturligvis Halo 5: Guardians en enspillerkampanje. Og den er nokså omfattende, med en spilletid på nærmere 10 timer på normal modus. Det mest positive med single-playeren er at det er lagt til rette for co-op spill med inntil tre venner, noe som gjør det hele langt mer spennende. Spiller du alene (som meg) så må du klare deg med tre relativt dumme AI-styrte partnere, slik at kampanjemodusen absolutt bør oppleves sammen med noen for strategiske kamper.

Denne gangen har ikke berømte Master Chief en like stor rolle i historien, selv om hans opptredener naturligvis er betydelige. Allikevel spiller man for det meste som et par nye hovedkarakterer, i to forskjellige militærgrupper (Blue Team og Fireteam Osiris). Følgelig havner man på mange forskjellige planeter og i mange ulike settinger med de to lagene, og det kan til tider være vanskelig å holde tunga rett i munnen.

Spesielt for meg som ikke har spesielt stor kjennskap til Halo-universet fra før av, så ramler jeg raskt av lasset med alle de ulike personene, stedene og de hoppene i historien som er. Følgelig blir historien ikke like viktig når jeg spiller igjennom enspillerkampanjen, men jeg klarer allikevel å nyte kampene, de varierte oppdragene og de mange nydelige omgivelsene. For grafikken er virkelig «top notch», både i aktivt spill og under kuttscenene. Halo 5: Guardians er utvilsomt et av de peneste spillene per dags dato, og spesielt for deg som setter pris på sci-fi biten og et fremmed univers, så kan du bare nyte utsikten.

Variert og omfattende multi-player

Kampanjemodusen er naturligvis noe man må spille igjennom minst én gang, og kanskje flere dersom man vil jakte på hodeskaller. Og den bød absolutt på god underholdning. Men det er tross alt multiplayer som appellerer til de fleste, og der man vil tilbringe mest tid i spillet. Her er utvalget av moduser svært stort, og man skiller mellom «Arena» (små og intime kamper med ulike mål) og «Warzone» (store og åpne brett med ulike oppdrag) der sistnevnte traff med midt i blinken. Det minner om Battlefield-serien med sine store, åpne kamper med mange spillere, der det alltid er mye som skjer.

I Warzone er det nemlig like viktig å drepe datastyrte fiender som andre spillere, samtidig som man tar over baser og sjekkpunkter. Det hele føles veldig strategisk, selv om man spiller med tilfeldige spillere. Og med et nivåsystem som gradvis tar deg opp i nivå gjennom matchen, åpner du gradvis opp for bruk av nyere og kraftigere våpen. Kombinert med ulike kjøretøy både på land og i luften, så har egentlig denne modusen alt som skal til for at man skal kose seg med mange timers spilling fremover.

I Arena-modusen er det intime kamper på mindre baner som gjelder, med 4 til 8 spillere. Her har man forskjellige oppdrag, som en klassisk «capture the flag» og vanlig «alle mot alle». Selv blir jeg nok å holde meg i Warzone fremover. Og på samme måte som alle andre online-skytespill, så har Microsoft laget et rangeringssystem som belønner deg for spillingen og resultatene dine. Du kan åpne opp nye «skins» til karakteren din, både i form av drakt, visir, våpen og så videre. I tillegg deles det ut poeng for hver kamp du spiller, som kan brukes til å åpne pakker med spennende innhold. Disse kan eventuelt kjøpes dersom man er utålmodig, og følgelig kan Halo 5: Guardians bli et spill du bruker både mye tid og penger på fremover …

Konklusjon

Er du fan av Halo-serien, så ser jeg ingen grunn til at du skal la Halo 5: Guardians gå forbi. Enspillermodusen klarer ikke å fange interessen min hva historien angår, men for en trofast fan blir det kanskje annerledes. Multiplayeren derimot er eksepsjonelt bra, og er tilnærmet «akkurat slik den skal være».

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]