Infamous: First Light

Abigail er en «energibærer», det betyr at hun kan manipulere superkrefter. Sammen med broren Brent har de bestemt seg for å søke ly utenlands. Årsaken er at energibærere blir både forfulgt og trakassert av myndighetene. Under flukten blir broren bortført, og Abigail må ty til bortgjemte krefter for å prøve å redde ham.

First Light er en nedlastbar tilleggspakke til populære Infamous: Second Son. Vi returnerer til samme by, men nå i en begrenset del av Seattle. Antall krefter som kan utvikles er også færre. Historien for sin del står på egne ben, så man trenger ikke å ha spilt forgjengeren selv om det absolutt kan være en fordel.

Føl kreftene

Som superheltspill blir vi servert litt av en runddans. Jeg føler meg virkelig som en kraftgigant når jeg beveger meg som Abigail. Kreftene består av en energikanon, mulighet til å løpe i lysets hastighet samt noen sveve- og hoppealternativer. Man får nesten assosiasjoner til gamle «Sonic the Hedghog». Det er litt av en opplevelse å suse gjennom og over bygater og det hele ser pent ut når karakteren etterlater seg en elv av lys.

Selve kampsystemet fungerer også greit. Jeg savner kanskje mer hjelp her. Til tider strømmer skjermen over av motstandere og det kan bli kaotisk. Man har noen hjelpemidler til gode, men det er ikke alltid at disse fungerer som de skal. Kameraperspektivet henger ikke alltid med heller. Utfordringen som superhelt ligger i økende antall fiender, dette er helt ok, men gir ikke nødvendigvis den vanskelighetsgraden man kunne ønske.

Historiemessig er First Light så som så. Jeg liker at hovedpersonen er en kvinne, og ikke en pupperik blondine av den grunn. Abigail virker selvstendig, men ikke rik nok til å virke levende for meg. Handlingen har noen vendepunkter her og der, men jeg blir sjelden vekket av spenningen. Det er en klassisk familiebortføring hvor protagonisten tar redningsoppdraget.

inFAMOUS™ First Light_20141024184629

En by med mangler

Vi har blitt porsjonert en solid størrelse av bykartet. Seattle er pen og noe variert. Men den virker aldri levende og selv om det ikke kan sammenlignes, milevis fra det rike bylandskapet vi har sett i GTA V. Mens jeg bombarderer biler og mennesker i gatene, så kjører trafikk videre og sivile rømmer mekanisk unna. Men det er ingen tegn til at disse innehar noen form for bevissthet.

First Light består av to parallelle historier. Den ene foregår i fortid hvor hovedpersonen gjenforteller hennes og brorens skjebne. Nåtidens historie plasserer henne i et fengsel hvor hun har terapisamtaler med antagonisten fra Second Son. I tillegg må du gjennom en rekke dueller i en kamparena, en bit av spillet jeg opplevde som langtekkelig.

Jeg kjedet meg litt for ofte i First Light. Oppdragene er repetitive og består av å kverke bølger av fiender, enten i snikskytermodus eller i fri bevegelse. Dette er kjernen i spillet. Fiendene forandrer seg noe fra narkohandlere, politi og mer over til soldater, men det er mye likt i kampstilen her. Selv om det er gøy å blafre ned folk i ulik variant, så blir det også ensformig i lengden.

inFAMOUS™ First Light_20141025100820

Hovedoppdragene gir drøye 4-5 timer med lyskasting. Det er også noen sideoppdrag som løp for å fange neonkuler, tagging og redningsoppdrag. Jo mer man gjør av dette, jo mer poeng kan man bruke på oppgradering. Men man kan fint fullføre spillet uten større ferdighetsutvikling.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]