Broken Sword 5: Serpents Curse

Eieren av et kunstgalleri i Paris er blitt brutalt myrdet. I samme seanse ble et maleri stjålet og funn viser at alarmsystemet er blitt sabotert. Presten som var tilstede sverger at djevelen selv står bak hendelsene. Det er opp til deg å avdekke hvem tyven er og ikke minst historikken bak det mystiske maleriet.

Broken Sword har en lengre fartstid bak seg og med utgivelser av variert kvalitet. Det første spillet var en knallsuksess med sjarmerende historiefortelling blandet med humor og mystikk. Oppfølgeren var også god, så sank nivået en stund. Ved femte utgivelse har utviklerne vendt tilbake til røttene og tilbake til 2D-formatet.

scene_18_bijou_interior

Kjente ansikt

Du spiller som George Stobbart, en amerikaner som har bekjentskap med den vakre reporteren, Nico. I hjertet av Paris skal dere samarbeide for å løse et tyveri kombinert med et mord. Historikken har bibelske aner ved seg, så her er det religiøse toner på løpende bånd. Slik har det også vært ved tidligere spill i serien, noe som fungerer godt i bruk.

Som en fan av serien er det godt å høre de samme stemmeskuespillerne som i de forrige spillene. Ja, til og med introen minner om det første spillet, der vi følger en fugl som flyr inn mot hovedscenen der historikken får sitt utgangspunkt.

Ellers så er det godt å se at utviklerne har beholdt den samme tørrvittige humoren. Den er lystbetont og snill samtidig som den brukes for å få liv i karakterene man møter. Humorbruken gjør også at spillet ikke tar seg selv for høytidelig.

Pek-og-klikk

Kontrollen på PS4 fungerer overraskende godt til å bevege en musepil dit du skal gå eller over gjenstander du skal aktivere. Jeg liker også at man bruker kontrollens funksjoner til andre artige aspekter, som for eksempel  som høyttaler i telefonsamtaler. Kanskje en liten detalj, men det gjør samtalene mer «ekte».

Grafikken er fantastisk og fargekontraster samt detaljer gir alle scener pryd og stas. Husk at dette er bakgrunner som er tegnet for hånd og noe som gir et slags klassisk og kunstnerisk preg over hele opplevelsen. Musikken er også solid som før og behagelige toner skaper en avslappende og likandes atmosfære.

scene_29_montserrat_establishing_shot

Små og store gåter

Man beveger seg jo rundt i en todimensjonal verden. Progresjonen er stort sett lineær, selv om man kan velge på et kart hvilke steder man vil besøke. Langs veien møter man gåter og logiske hindringer som må løses. Finn dette, bland dette, gi til den personen, og noen ganger handler det om å finne løsninger ved å snakke med de riktige personene.

Man løser utfordringene, ofte intuitivt, men uten å føle at man får alt for mye hjelp av spillet. Samtidig er det en kurve her og ting blir mer utfordrende etter hvert. Det som står igjen ved spillslutt er de mange karakterene man møter, alle disse er rike på personlighet, stort sett.

Slik får man en verden verdt å besøke, både grafisk, men også i jakten på å møte nye snodigheter. Har man tålmodighet til å lytte, så er dette et fantastisk spill full av saftige dialoger.

Jeg ble kanskje ikke helt revet med av historien i seg selv. Den kunne ha vært enda bedre bygget opp, med en introduksjon som var mer engasjerende.

Men alt i alt føler jeg meg fornøyd med dette femte tillegget.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]