Shadow Warrior

Husker du Shadow Warrior? Det gjør jeg – så vidt. Jeg har noen vage minner fra å ha spilt dette spillet på min fars datamaskin, på slutten av 1990-tallet. Da kan jeg umulig ha vært mer enn 8-9 år, og burde sannsynligvis spilt noe helt annet enn dette, men spillet som jeg husker fra skrivebordet på Windows-maskinen som «Snarvei til SW» var hysterisk morsomt for en gutt som enda ikke hadde blitt introdusert for Pokémon-kort.

Shadow Warrior, som i disse dager slippes til Playstation 4 og Xbox One, er altså en remake av klassikeren far 1997. Det ble opprinnelig utviklet av 3D Realms, som også står bak kultikonet Duke Nukem 3D. Spillet kan på mange måter sammenlignes med dette, ettersom det er snakk om et helt absurd spill med masseslakting og kuk-humor. I Shadow Warrior dreier det seg bare om en ting – og det er å ha det moro. Men er det like moro i 2014 som det var i det tiåret vi ble introdusert for 3D-spill for første gang?

Humor i spill er ikke alltid like lett å få til, uten at det blir for «cheesy» og at spillerne faktisk fatter poengene. Men noe som alltid funker er humor som spiller på sex og vold – i alle fall på 90-tallet. Shadow Warrior er et helsprøtt spill med vitser på kanten og en passe usaklig historie, og jeg ser for så vidt humoren i det, men jeg sliter uansett med å synes at dette er spesielt morsomt. Kanskje har det noe med å gjøre at denne typen spill passet bedre for mange år siden, ettersom spillutviklingen har tatt en helt annen retning i dag.

sw1

For det er ytterst sjeldent at vi ser nylanseringer i dag som følger den samme oppskriften som Shadow Warrior eller Duke Nukem 3D, der det handler om å slakte mest mulig fiender mens man nærmest løper seg igjennom banene uten å egentlig tenke noe særlig over historien. Shadow Warrior kan i beste fall sammenlignes med dagens «hack ‘n slash»-spill, men klarer allikevel på ingen måter å hevde seg med disse, verken på spillbarhet, grafikk, historie eller underholdningsmessig.

Shadow Warrior er lettbeint underholdning, som tidvis føles fritt og befriende, selv om det er meget lineært. Du er bevæpnet med et samuraisverd og skal slakte både demoner og mennesker, og kampene er svært enkle men allikevel morsomme. Når du underveis får tak i flere (og heftige) skytevåpen får spillet også en ny dimensjon, men det er stort sett samme oppskrifta hele veien – bølger med fiender som du skal drepe på best mulig vis.

Vår helt Lo Wang inngår også en pakt med en demon, som gir han tilgang til en rekke superkrefter. Disse må man gradvis «kjøpe» tilgang til gjennom innsamling av krystaller og penger, og det er for så vidt en oppskrift som brukes i spill den dag i dag og fungerer bra. Men at spillet blir ensformig – det skal jeg ikke legge skjul på. Grafikken minner heller ikke om de store «blockbusterne» på Playstation 4, men det føles uansett helt greit å løpe rundt i de asiatiske omgivelsene.

sw2Fra originalen av Shadow Warrior, som ble lansert i 1997 til PC.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]