Mad Max

Ranet og slått, ligger hovedpersonen igjen i den hete solen. Fra der av må du bokstavelig talt bygge deg opp igjen fra bunnen av. Heldigvis kommer du over en snål, men hjelpsom karakter kalt Chumbucket. Han er overbevist om din guddommelighet og vier derfor livet til å hjelpe deg med mekaniske ferdigheter til kjøretøyet ditt, og forhandlingsevner i dette post-apokalyptiske landskapet. Han er din konstante kompanjong på veien og nyttig til mange formål.

max3

Når Mad Max slo gjennom på norske kinosaler ble jeg mildt sagt revet med. En fantastisk stemning ble skapt via et grusomt og grotesk levesett, i en verden som er gått under. Skapningene som gjenstår er muterte halvmennesker som kjemper om de få gjenværende ressursene. Dette bygger opp til krig og maktforhold som hovedpersonen må navigere seg gjennom.

Spillet er basert på samme univers som filmene. Dette er et eventyr i en gigantisk åpen verden, hvor du som spiller er fri til å styre progresjonen selv. Fra skaperne av spillene Just Cause garanteres vi action, utforsking og herlige karakterer.

Utvikle deg eller dø

Kjernen i spillet er progresjon og denne er todelt. På den ene siden skal du oppgradere bilen din til å bli et motorisert monster. Her er det all slags tenkelige oppgraderinger fra harpuner, pigger, nitro og flammekastere. Hver utvikling gir en ny opplevelse og man går fra å være et bytte i ørkenen, til en krigsmaskin av en jeger.

På den andre siden skal du også oppgradere hovedpersonen selv, Max. Dette inkluderer rustning, redskaper og våpen. Du møter også en åndelig sjaman ute på slettene som gir deg spesielle evner. Her kan man bytte inn valuta oppnådd ved å beherske utfordringer gjennom spillet, i retur får man økt helse, styrke og mer.

På denne måten blir opplevelsen din egen og man opplever å komme fra intet og bli en reell utfordrer.

mad1

Givende utforsking

Verdenen er neppe fargerik når den er dekket av sand, men den er allikevel innbydende.  Solnedganger, døgnsyklus, sandstormer, klipper og levninger etter byggverk, alt dette skaper variasjon i landskapet. Plusser man dette med et fantastisk lydspor, både i filmmusikk og i lydeffekter, ja da blir spilluniverset verdt å utforske.

I bunn og grunn handler utforskingen også om overlevelse. Du må søke opp vann for å holde liv i kroppen, drivstoff til bilen og skrapmetall til å utvikle karakter og kjøretøy. Dette gjør at utforskingsbiten blir meningsfull og givende, jo mer du leter, jo mer får du igjen. I tillegg er det en del andre momenter å søke opp.

I menyen får du lagt til steder du oppsøker, biler, fiender, historiske fortellinger og mer. Dette spillet er skapt for samlere. Og alt i et kart av omfattende skala, noe som vil by på mange timer med spilletid.

Kartet er inndelt i flere seksjoner og langs veien møter du festninger som kan gjøres om til allierte. Ellers så gjelder det å trappe ned på fiendens innflytelse ved å rive ned vakttårn og angripe baser. Det er også en del sideoppdrag du kan gjøre enten det er kappløp, samle etterretning fra beboere eller samle inn ressurser.

Brutal i kamp

Spillet byr på et kampsystem som minner om Arkam Knight-spillene. En knapp for å angripe og et par for å forsvare seg og slå til motangrep. I tillegg har man jo et helt arsenal av våpen til hjelp, både til fots, men også i kjøretøy.

Her er også noen av svakhetene i kontrollene for min del. Blant annet er det en følelse av forsinkelse i kamera og når man kjører. Styringen henger på en måte litt etter. Dette var et problem i starten, men noe man kan venne seg til. Allikevel et minus for min del og noe som påvirker opplevelsen, men ikke nok til å ødelegge den. Spillet kan også hakke til tider når det skjer mye på skjermen.

 

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]