Gears of War: Judgment

Epic Games er tilbake med en strålende tilføyelse til Gears of War serien som tar oss tilbake flere år før det første spillet
i serien. Vær klar til å kaste deg inn i en intens og actionfylt kamp mot Locust hordene rett etter invasjonsdagen av planeten Sera. Forvent deg action, brutale kamper og mye fart når du skal pløye deg igjennom et hav av utfordringer.

Spillets singelplayerdel er bygd opp rundt en solid historie. Vi følger Kilo Squad som er stilt for en tvilsom krigsrett for å ha brutt ordre. Vi spiller oss igjennom vitnemålene til løytnant Baird, kadett Sofia, Major Padik og Menig Agustus. Oppdragene er mange, korte og intense.

Før man starter spillet velger man selvfølgelig vanskelighetsgrad, men underveis i oppdragene kan man velge å aktivere alternative oppdrag for å øke vanskelighetsgraden. Dette skaper flere utfordringer som for eksempel minimalt med ammo, begrenset våpentilgang eller rett og slett dårlig sikt. Noen ganger kommer det enorme mengder med ekstra fiender og andre ganger har du dårlig tid.

Hvert alternativt oppdrag har en historie bak seg som bygger videre på hovedhistorien i spillet. Disse ekstraoppdragene skaper en fin variasjon.

Enkelte av ekstraoppdragene gir deg store utfordringer, noe som er en rød linje igjennom spillet. For det er nettopp det som er fint med Gears of War-serien, når du først føler du har kontroll får man seg alltid en overraskelse.

Etter hvert oppdrag får du poeng etter hvor godt utført oppdraget er. Det er flere faktorer som spiller inn og poengene brukes til å låse opp forskjellige funksjoner og tilbehør i spillet. Og jo vanskeligere du gjør det for deg selv, jo flere poeng får du. Hvert oppdrag kan spilles om igjen om du ikke er fornøyd. Microsoft har selvfølgelig lagt til muligheten for å kjøpe opp funksjoner ved bruk av Microsoft Points.

Man kan velge å spille singelplayerdelen alene der dine medsoldater styres av xboxen, noe som fungerte bra selv om det ble veldig kaotisk til tider på grunn av idiotiske handlingsmønstre både fra dine soldater og fiendens. Men enda artigere er det å spille med andre spillere over internett. Da går oppdragene til tider ganske smertefritt om alle klarer å henge med. Man lærer for at samarbeid er absolutt nødvendig.

Ammo har man aldri hatt mangel på i Gears of War-serien og det er hele poenget, man skal plaffe løs og holde ild i lufta igjennom hele spillet.

Etterhvert begynner det å bli litt for mye av det gode og man innser at det til slutt bare handler om å plaffe ned mest mulig fiender, som til tider tåler ekstremt mye juling. Men de varierte ekstraoppdragene og den gode historien veier stort sett opp for dette. Spillet drar deg godt inn i situasjonen til hovedpersonene og det blir som en god bok i påsketider, man bare må komme seg til siste side.

Grafikken og detaljene er flotte og spiller man med et godt lydanlegg får man virkelig følelsen av de intense kampene. Oppsettet for kontrollen gjør at det er lett å komme seg inn i spillet, selv om jeg sliter litt å venne meg til noen av funksjonene, som for eksempel granatkastingen.

Multiplayerdelen er så omfattende at det kunne nesten vært et eget spill. Her er det flere timers underholdning og mange av modusene er skikkelig avhengighetsskapende. Banene er videreutviklet fra de tidligere spillene og er bygd slik man kan snike seg fra alle kanter. Det er veldig vanskelig å forutse hvor fienden velger å komme ifra.

En ny multiplayermodus i Gears of War: Judgment er OverRun. Her spiller man to lag, Locust på den ene siden og COG soldatene på den andre siden og målet er å holde basen sin samt ta over fiendens. Her må det mye teamwork til og alle må gjøre sin del, noe som er utrolig vanskelig, men samtidig ufattelig moro. Domination er en annen ny team modus der oppdraget går ut på å holde forskjellige punkter for å få poeng, noe likt «capture the flag», bare noe helt sinnsykt mer intenst.

Så har vi selvfølgelig alle-mot-alle modus, Team Deathmatch og den jeg personlig ble mest avhengig av, Survival Mode. Denne klassiske modusen kjenner vi igjen fra de tidligere spillene. Her går det ut på å overleve horde etter horde med blodtørstige fiender i ti forskjellige nivåer. Jeg har enda ikke klart meg til nivå 10, da vanskelighetsgraden øker betraktelig. Det man ofte taper på er at fienden klarer å ødelegge det objektet man sikrer. Man kan spille denne modusen alene eller med andre spillere over nettet.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]