F1 2015

Formula 1 har en engasjerende kraft og har lenge blitt filmatisert, gjort om til spill og skrevet bøker om. Så dette er et konsept med nok av underholdningsverdi. Og hvorfor burde det ikke være fascinerende å sette seg i setet på noen av de raskeste kjøretøyene som finnes?

Det er britiske Codemasters som står bak F1 2015. Dette er utviklere med fartstid og mange kjente bilspill bak seg og siste tillegg er intet unntak. Vi loves en helt fersk spillmotor skapt med mål og mening for PS4. Og jo, grafikken er gjennomført og fin. Alt av veibaner, vær og kjøretøy ser lekkert ut. Men det er noen minus her. Det er kanskje flisespikkeri å ta opp som emne, men jeg savner de ekstra detaljene i omgivelsene, om enn det bare er et par fugler, eller bevegelser i folkemassene. Dette er ting som gir det siste lille puffet for større innlevelse.

Trening, trening, trening

Man mestrer ikke dette bilspillet over natta. Dette er en simulator i ordets riktige betydning. Heldigvis finnes det en rekke hjelpemidler og vanskelighetsnivå som man kan stille seg inn på. Her kan man ha med bremseassistanse, animerte piler i veibanen eller justere de datastyrte motstanderne. Selv om man begynner på aller enkleste nivå, så forsvinner ikke kjøregleden av den grunn, og utfordringen vokser med deg.

Det finnes flere modus å spille. I Quick Race kan du lage din egen sesong eller spille enkeltstående løp. Time trial handler om å nå best mulig tid. Championship er et sesongmodus hvor du kan velge lengden selv. Banelengden kan være på uutholdelige 100% med mange titalls runder, eller man kan kutte dette ned i ønsket prosent. Og om du tørr, så er det et «pro mode», hvor all assistanse blir slått av, kun cockpit perspektiv, og hvor alle baner er på 100%.

f1en

Aldri alene

I F1 2015 kjører du aldri alene. Det vil si at du har hele teamet med til å hjelpe deg. Før du hiver deg ut på banen kan du samhandle med mekanikere og baneeksperter. Det er her du stiller inn mange av innstillingene og konfigurasjonene til kjøretøy og løpet. For eksempel så kan du se på værforholdene og velge dekktype ut ifra det. Du kan også detaljjustere vekt og diverse egenskaper ved kjøretøyet. Eventuelt planlegge en strategi for løpet om når du skal stoppe i piten. Du kan også følge med på de datastyrte motstanderne som allerede er ut på banen. Når menyen er flyttet inn i selve spillgangen, da blir det en bedre flyt og man blir mer tilstede i opplevelsen.

Underveis i løpet får du også stadige oppdateringer og råd fra teamet ditt. Dette kan være alt fra om at du må spare bremsene dine ellers bruker du dem opp, hvordan du kan ta igjen motstandere, væroppdateringer og andre ting. Været er jo også dynamisk, slik at man kan ende opp med å bytte dekk så snart det slår over til regn for eksempel. Alt dette er genialt og gir en solid og utfordrende opplevelse.

f1tre

Høy fart og spenning

Jeg blir virkelig trukket med i kjøregleden via F1 2015. Dette føles som en inngående kjøresimulator som er verdt å trene seg opp til. Spillet krever tid og tålmodighet og gleden kommer i å rutsje forbi motstanderne gjerne etter å ha ligget bak dem i flere runder. Hvert minste grep teller, enten det handler om å bremse og gire presist, eller rett og slett fyre løs og ta en forbikjøring når muligheten oppstår. Dette krever planlegging og trening.

Det bør også skrytes på datastyrte motstandere som virker levende og uforutsigbare. Andre momenter er med hvordan slitasje og skader føles og påvirker når man kjører. Ikke minst et stilig utvalg av kjøreperspektiver, inkludert en hjelm med regndråper på visiret når det er tilsvarende vær. Hva annet? En knall reprisefunksjon på nivå med Fifa 15, et godt utvalg av baner, gode kommentatorer og mye mer.

Jeg er også imponert over utnyttelse av håndkontrollens funksjoner. Mekanikere prater gjennom den innebygde høyttaleren, brems og gass kan gjøres gradvis og med mer.

Forbedringer

Spillet vil stadig oppdateres via patcher og slik følger sesongen virkelighetens Formula 1. Jeg håper også på oppgraderinger da spillet ganger hakker ved røyk og grusspredning når man havner utenfor kjørebanen.

Spillutviklerne kunne også ha tenkt på flere detaljer utenfor kjøreelementet. Fokuset er på kjøringen, og det er greit nok, men jeg savner kanskje noe lignende av det som har skjedd med Fifa de siste årene. Sponsorvalg, kontraktstilbud, eposthenvendelser og slikt, alt dette byr på en historie forbi bare det som skjer ute på banen.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]