Epic Mickey 2: The Power of Two

Wasteland er i trøbbel igjen og Mickey blir tilkalt for å hjelpe til nok en gang. Slemmingen fra forrige utgivelse synger om at han er en forandret mann og vil hjelpe til mot den innkommende, men allikevel ukjente trusselen. Mange vil ikke tro på han og behandler han med behørig skepsis, men du ender allikevel opp med å følge hans råd. Det tar ganske lang tid før det blir klart hva trusselen faktisk er. Det eneste man vet fra starten av er at verdenen blir rammet av stadig tilbakekommende jordskjelv og etterskjelv. Disse jordskjelvene gjør at tynningsmiddel spruter frem i flommer og formelig hvisker ut både strukturer og landmasser. De står rett og slett i fare for å bli visket ut av eksistens.

Mickey utstyrer seg nok en gang med den magiske penselen som har evnen å skyte ut stråler av både maling og tynningsveske. Han drar på eventyr med Oswald, den første Disney-karakteren. (Oswald ble laget i en forsøkstegnefilm i 1927, mens Mickey oppstod senere i 1928). Oswald er en kanin som kan rotere ørene så fort at han kan sveve. Han kan ikke fly, men kan bruke denne evnen til å glide fra høyder. Han er også utstyrt med en fjernkontroll som kan sende ut en stråle av strøm, eller lage en EMP-lignende boble rundt seg. Mickey og Oswald er like verdifulle for fremgangen i spillet, da begges spesialevner må veldig ofte kombineres for å få resultater.

Oswald styres til vanlig av en AI, men kan også overtas av en medspiller. Dette åpner for coop-muligheter og skaper med en gang et enormt potensiale i mine øyne. Det er også godt at et menneske kan ta kontrollen over Oswald da AIen er mer eller mindre håpeløs.

Det hjelper ikke at «kollisjonsdetektoren» i spillet (altså det som oppdager når det oppstår kontakt mellom Mickey og monstre/landskap) henger heller ikke helt på greip. Du vil ofte se en flate som ser ut som noe du kan stå på, men som du vil bare skli av om du forsøker å hoppe på. Det var også flere tilfeller der jeg trodde at jeg hadde klart å bevege meg langt vekk fra et monsterangrep, men selv om monsteret helt klart synlig bommet tok jeg skade.

Spillet er laget for å være særdeles barnevennlig, men det hadde vært interessant å gi dette til et barn og se hvor lang tid det tok før barnet skjønte hvordan oppgavene som blir servert skulle løses. For alt jeg vet kan det hende at et barn hadde mer intuitivt funnet ut av løsningene raskere enn meg, men min erfaring var at det ofte ble veldig komplissert hvordan ting ble gjort. Jeg og en venn spilte dette i coop en stund og ble ofte ganske frustrerte over hvor rotete det noen ganger ble.

En liten gremlin ved navn Gus prøver stadig å hjelpe dere med tips, men for å ikke avsløre mysteriet helt er tipsene ofte småkryptiske og ikke alltid hjelpsomme i det hele tatt. For å gjøre saken verre gjentar han tipsene sine med javne mellomrom helt til du klarer det, noe som blir utrolig irriterende noen ganger.

Enda et problem er når begge spillerne løper rundt i rommet og prøver å finne ut av hvordan å løse oppgavene i rommet og den ene oppdager noe den andre må hjelpe til med. Hvor er medspilleren? Det er ingen indikasjon på hvor medspillern din er, eller hvor du skal for å nå målet ditt. Du får i starten av hvert område beskjed om hvor du skal, men om du ikke følger med på dialogene kan du gå glipp av hva du skal se etter. Dette hadde ikke trengt å være et stort problem, men byområdet inneholder flere «portaler» til forskjellige områder, og det er ingenting som hindrer deg i å dra til «feil» område. Teleportering er heller ikke noe som gjennomføres instant, men du må igjennom en to-dimensjonal verden fra en gammel Mickey-film før du kommer ut i andre enden. Dette må du gjøre hver – eneste – jævla – gang du vil til et område. Å beseire banen én gang holder ikke. Dette blir spesielt et problem de gangene du driter deg ut og prøver å reise til feil verden.

Nå har jeg utelukkende rippet opp i problemene spillet sliter med, men det er ikke bare fandenskap heller. Selv om historien ikke gir en klar indikator til hva den store faren egentlig er, er det ikke vanskelig å se at noe må gjøres for å redde verden. Spillet kan være irriterende, men det er ganske artig når du endelig finner ut av ting og flokene løser seg opp. Spesielt om du har med deg en medspiller. Det åpner for mye dialog og samarbeid, og pusleoppgavene kan være artige å prøve å finne ut av i samarbeid med en venn.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]