Batman Arkham Knight

«The Joker» er overvunnet og du, som spilleren, får lov til å tenne de siste flammene ved kremasjonen. Men freden er kortvarig og en annen fare er i vente. «Scarecrow» har sammen med en håndfull medhjelpere overtatt Gotham. The Dark Knight står igjen som utfordrer sammen med en håndfull lojale politimenn og de øvrige kompanjongene på heltesiden. Det er opp til deg å gjenerobre byen.

knight2

 

Dette er det fjerde og siste spillet om den sortkledde superhelten. Spillet serverer slående grafikk i den kjente, mørke stemningen som går gjennom serien. Vi er i en åpen verden hvor spilleren kan reise hvor som helst innenfor bykartet fra vanvittige høyder og ned under jorden. Dette gir en fantastisk frihetsfølelse og superhelten er stilig å se på enten han seiler i lufta eller sniker seg rundt på bakkenivå.

Teknologisk vidunder

Batman har blitt kraftig oppgradert siden vi så ham sist. Man kan oppgradere figuren gjennom et teknologitre, dette krever Waynepoints som man blir gitt etter hvert som man får ferdighetspoeng. På den måten kan du være med på å bestemme og skreddersy utviklingen.

knight3

I kampen mot skurkene er det oppgraderingene som skaper helten. Og hva er vel mer ønskelig enn å få kjøre vidunderet selv, Batmobilen. Dette er et fint tillegg og byr på nye taktiske muligheter samtidig som det er tilfredsstillende å brumme gatelangs. Bare gled deg til å slenge deg ut av bilen i topphastighet.

Snik eller rett på

I Arkham Knight er det opp til deg hvordan du vil stå frem i kamp. Man kan snike seg i høyden og ta skurkene en etter en. Med til hjelp har du en rekke verktøy som batarang eller «fear takedown», et saktefilm angrep hvor du kan ta ned flere motstandere på en gang.

Kampsystemet er virkelig kjernen av Batman. Det er rett og slett pent å se skurkene falle i bakken en etter en. Man kan også bruke omgivelsene som våpen med nyttige tastekombinasjoner. Dette gir et ekstra piff på kampsekvensene. Ellers er det bare å mingle seg i hele rekken med komboer som tilbys. Til hjelp er en hintlinje i displayet.

Nok å gjøre

Dette er et spill som virkelig gir superheltopplevelsen. Man føler seg fullstappet av ferdigheter og imponerende krefter. Mye takket være en gradvis tilegnelse av ny teknologi og nye kampbevegelser. Valget er som før, mellom å følge hovedhistorien, som er engasjerende nok i seg selv. I tillegg, kan man ta på seg en rekke sideoppdrag, enten det er å redde innbyggere, utforske mord eller de kjente og kjære gåtene fra Riddler.

Om ikke dette er utvalg nok så er det mengdevis av treningsmoduser og enkeltstående AR-utfordringer. Dette er en rekke småspill som har egne mål, enten det er å nå en viss poengsum med å skyte simulerte tanks, eller det kan være å få en gitt poengsum i simulerte kamper. Disse er utfordrende, og kan belønne deg med flere Waynepoints om du når høyst nivå.

Hjem kjære hjem

Bymiljøet har flere baser hvor Batman kan spasere rundt. Det ene er borgen av politistasjonen i Gotham City. I tillegg er det en rekke andre steder, for eksempel et skjulested i et klokketårn. Alt dette gjør miljøet dypere og mer engasjerende. Man tråkker ikke bare alene rundt i et øde miljø, men man har steder man kan oppsøke, og hvor man også kan prate med medhjelperne sine.

knight1

Til hjelp er jo Gordon som alltid, også datteren tilbyr etteretning. Robin er med, bare for å nevne noen. Så det er et spenstig karaktergalleri på heltens side. Og som før, alle karakterene kan man lese om i menysystemet, noe som byr på en enda mer inngående opplevelse. I skurkerollene, Penguin, Two-Face, og mange flere.

Et øye for detaljer

Arkham Knight er vakkert. Fra første scene trer man inn i rollen som en politimann og får se Scarecrows giftkule på egenhånd. Allerede der blir man trollbindet. Spillet er vakkert, detaljert og stappet full av stemning. Enten det er lyset som gir gjenskinn i kappen, eller regndråper som treffer veien, dette spillet har de små tingene som skaper hele opplevelsen.

Dette er et actioneventyr av høy kaliber. Og det er nok av vendepunkter i historien til å gjøre affæren interessant. På den måten får vi en konklusjon som imponererer og leverer.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]