Assassin’s Creed 3

«Assassin’s Creed»-serien har på relativt få år rukket å bli en av de aller største spillseriene på markedet. Hele syv titler har blitt sluppet, med ytterlige to som slippes nå i månedsskiftet. Vi skal analysere både konsoll- og bærbarutgaven (PS Vita) av «Assassin’s Creed 3», og begynner med førstenevnte.

Helt siden det fantastiske «Assassin’s Creed 2» lenket meg fast til tv-skjermen i flere titalls timer har jeg gledet meg til en like solid oppfølger. Da det vi kan kalle spill nummer 2.5, «Brotherhood», introduserte lite nytt og ble etter hvert veldig ensformig. Lysten min forsvant, slik at da historien skulle avsløres ytterlige i «Revelations» gikk det hele meg hus forbi. Nå står treeren for dør, og det er en tittel du på ingen måte kan slippe forbi deg.

Et spill som er bra på alt

Treeren fortsetter å fortelle historien til karakteren Desmond, som lever i nåtiden. Via «Animus»-maskinen blir du igjen tatt tilbake i tid og får kontrollere en av hans forfedre. I de tre foregående spillene besøkte vi fantastiske Italia under renessansen, mens det nå skal dreie seg om hendelser noen hundre år frem i tid. Vi snakker om den amerikanske revolusjonen, Benjamin Franklin, George Washington, industrier i vekst og krig mellom innfødte stammer og kolonimaktene. Denne historien kan bare ikke bli dårlig!

Hovedpersonen denne gangen heter altså Connor, og skiller seg noe ut fra de tidligere karakterene i serien. Jeg ønsker ikke å avsløre for mye av historien, men kan fortelle at treeren overgår de tidligere spillene. I starten av spillet er det mye hopping mellom årstallene og hendelser, noe som kan gjøre at det er vanskelig å få et godt grep om handlingen. Men etter hvert som flere detaljer avsløres, nye personer kommer inn og uforutsette situasjoner oppstår, blir man trollbundet. Eventyrlystne spillere med sansen for konspirasjonsteorier og nese for det historiske – bordet er dekket, «Assassin’s Creed 3» serverer deg alt du vil ha.

Spillet er bygd opp på en slik måte at du ikke behøver å ha spilt de tidligere spillene i serien, men fans vil raskt kjenne seg igjen. Bevegelsene er like, dynamikken er den samme, men det er som å bevege seg i en helt ny verden hvor det som var dårlig har blitt erstattet med noe mye bedre. Den velkjente takhoppingen fungerer enda bedre, og klatringen i trærne er et friskt pust. Kampsystemet er beholdt, men forandret til det bedre. Du bruker nå to knapper for å angripe med to ulike våpen, mens de to siste brukes til henholdsvis kontringer/forsvar og nedbrytning av fiendens forsvar. Mange nye animasjoner er også lagt inn, slik at kampsystemet føles komplett iforhold til tidligere. Livmåleren fylles nå sakte men sikkert etter kamp, i motsetning til tidligere hvor du var avhengig av medisiner.

Stemningsfullt og vakkert

Italia på 1500-tallet ble vanvittig bra fremstilt i de forrige spillene. Stemningen og atmosfæren var definitivt til stedet, og den italienske aksenten til stemmeskuespillerne traff midt i blinken. Denne gangen vil du stort sett høre briter og amerikanere, men nivået på stemmene er fortsatt skyhøyt. Sammen med fantastiske omgivelser bidrar det til en troverdig opplevelse, og ikke minst underholdene.

Byene i «Assassin’s Creed 3» er på ingen måte like innbydende som i de forrige spilllene, samtidig som villmarken spiller en mye større rolle. Klatringen er begrenset iforhold til tidligere på grunn av utseende til byene, uten at det egentlig gjør noe. Spillet byr på flere andre nyheter, som kamper til sjøs. Du får anledning til å både styre skuta og avfyre kanonene, noe som føles som et friskt pust. Det er også tilrettelagt for jakting av ulike dyr, hvor byttet kan selges. Litt moro – men det gir meg ikke det helt store.

Variasjonen i spillet er mye større enn hva vi har sett i forgjengerne. Allikevel er mange av oppdragene det samme som tidligere – forfølg en person, snikmord nabokjeringa, lever et brev – og så videre. Men mengden ulike oppdrag gjør det hele greit, heldigvis er bare et fåtall av de dørgende kjedelige. Holdbarheten står i stil til det vi kan forvente av et single player-spill i 2012. Det er nok av ting du skal igjennom! Til sist vil jeg påpeke at Playstation 3-versjonen, dessverre, sliter med tap av bildekvaliteten når det skjer mye på en gang. Og det skjer relativt ofte – noe som er veldig kjedelig!

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]