Vår mening: London 2012

Vår mening er en ny spalte hvor vi selv tester spillene og skriver en anmeldelse. Disse anmeldelsene vil ikke være en del av totalsummen for spillet, men er ment for å gi deg enda en eksperts mening om spillet. Testerne består sålangt av erfarne skribenter fra tidligere X6.no/ITpro.

Vi lanserer nytt design i august – som vil være tilpasset egenproduserte anmeldelser. Vi gleder oss!

Sykkelidioten i meg har fått fingrene i det seneste tilskuddet til den stadig mer populære Pro Cycling Manager-serien på PC. Dvs.sykkelidioten som har en sykkel som samler støv i garasjen, som elsker å se på TV2s sendinger som dekker den fantastiske begivenheten som heter Tour de France, og som har levd seg inn spillopplevelsene til tidligere versjoner av PCM og den mer arkadeorienterte lillebroren (som for første gang ble sluppet på konsoll i fjor). Det er DEN sykkelidioten som skal kjempe om heder og ære i hele verdens prestisjetunge sykkelritt som når klimakset gjennom det franske eventyret i Tour de France 2012. Sommeren kan bare være så treg og grå den bare vil, for nå skal jeg sette meg ned som sportsdirektør foran PCen!

Full kontroll

Peter Sagan, Mark Cavendish, Cadel Evans, Bradley Wiggins, Edvald Boasson Hagen og Fabian Cancellara. Alle rytterne er samlet her og profilene glitrer i den nyeste versjonen av PCM, som i flere år har levert herlige opplevelser som gjør at DU sitter med kontrollen over det laget du vil. Og kontrollen spenner over alt fra å kjøpe inn utstyr, trene laget og ikke minst ta kontrollen over rittene du blir med på. Om du har noe kjennskap til hvordan sykkelsirkuset fungerer og hvordan sporten utarter seg på og utenfor banen, så er du godt i gang. MEN det fine med et spill som dette er at det ikke er en nødvendighet at du kan alt om sporten. Du kan lære utrolig mye underveis og det var noe jeg erfarte allerede med mitt første møte med spillserien.

Det er også greit å vite at sykkelsporten er UTROLIG mye større og omfattende enn hva du kan få inntrykk av gjennom TV2s sendinger midt på sommeren. Det er løp og trening gjennom hele året, det er blod og tårer gjennom hver eneste måned, og det er et større lagsystem enn jeg noen gang hadde forestilt meg før jeg selv satt meg ned med dette spillet. Det er tre nivåer som hver har sine lag (kjente og totalt ukjente) og dermed kan du enten forsøke deg blant de store gutta eller så kan du ta et lite lag og (forhåpentligvis) gjøre det til et stort lag gjennom gode prestasjoner.

Nytt utseende = ny giv

Før dette spillet dukket opp i postkassa må jeg si at jeg ikke tenkte så veldig høyt om spillet utenfor sykkelrittene. Jeg hadde en litt dårlig erfaring med layouten og synes hele menysystemet var knotete og rotete. I denne versjonen har de bevart litt av den simple stilen, men de har samtidig gjort en såpass god oppgradering at jeg umiddelbart liker meg bedre når jeg navigerer rundt på menyen. Det er lettere og mer forståelig på alle områder og jeg føler at de har tatt bedre hensyn til de som faktisk ikke har full kompetanse på sykkelsporten. De tar bedre vare på de som kanskje setter seg ned med spillserien for første gang og vil lære litt mer om den store sporten som har fått sitt enorme gjennombrudd i Norge mye grunnet Thor Hushovds deltakelse i Tour de France.

Om man tar en titt på grafikken når rittene er i gang så føler jeg at det ikke er mye forandring, MEN de har gjort hele skjermbildet mer oversiktlig ved å både fjerne mye unødvendigheter rundt omkring i bildet. De har også gjort små bilder og knapper litt mindre slik at man får mer fokus på rytterne og jobben du skal gjøre som sportsdirektør. Det jeg derimot synes er et stort minus er at man denne gang ikke kan låse fast kameravinkelen som i mine øyne gir det beste bildet. Har man valgt sin favorittvinkel så forsvinner denne om man f.eks. trykker på en annen rytter. Litt slitsomt om man ikke synes defaultvinkelen er helt på topp.

Større, men ikke nødvendigvis bedre

Noe jeg synes har vært et stort skår i gleden for samtlige PCM-spill er mangelen på lisenser og rettigheter. Flere av lagene har fått gjort om litt på navnet sitt av den enkle grunn at de ikke har skaffet rettighetene, men det gjelder også en hel haug med navn. Det ligger med en editor som gjør at man selv kan endre mye til sånn det er ment å være, men JEG har ikke ork eller tålmodighet til å sitte og forandre på små detaljer som navnet «Thor Heshovd». Det får heller være med at jeg vet hvem det er.

PCM har gjort seg større ved å legge til flere spillmoduser (både online og offline), sånn at det er mulighet til å måle krefter med venner. Det spørs allikevel om det er noe tess å måle krefter med folk som ikke velger å legge altfor stor vekt på det som definerer sykkelsporten og fremgangen i løpene.

Det er på en måte ikke noe jeg føler at mangler med dette spillet, for når jeg setter meg ned med PCM så vil jeg spille en karriere og gjøre det best mulig på egenhånd. Det er allikevel litt spennende med modusen som heter «Armada», som er tydelig inspirert av FIFAs Ultimate Team. Det gjelder å bygge opp et lag via et tilfeldig utvalgt lag, noe som gir en helt annen utfordring enn om man kanskje kjenner til lagene og deres respektive ryttere.

Konklusjon

Jeg har veldig sansen for denne spillserien, men jeg venter fortsatt på det ultimate gjennombruddet som ikke har med seg en forferdelig kommentator og håpløs musikk. Rammen rundt rittene har de noe å lære på, men om man lever seg inn i laget sitt, rytterne og de utallige rennene som frister, så har man mange dager med spilletid i hyggelig selskap med sykkelsporten. Siden mye av spillet fortsatt har stort forbedringspotensiale, kan jeg ikke si at dette er det ultimate sykkelspillet (selv om det kanskje er det beste innen sin snevre sjanger der ute).

Totalkarakter: [ 6 / 10 ]

User rating:

Score rating:

Average rating:

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]