Prøv deg i en zombie-apokalypse

DayZ er en modifikasjon til den realistiske førstepersjonsskyteren ARMA 2, hvor det går ut på at du må overleve i en verden full av zombier. Spillets popularitet har steget kraftig og siden modden ble laget har salget av ARMA 2 skutt i været.

Teamet bak gir stadig ut oppdateringer, men på samme tid holder de på å lage det som et helt eget spill, hvor du ikke vil trenge å kjøpe ARMA 2.

DayZ vil kjøre på samme spillmotor som ARMA. Selv om det vil se ganske likt ut, vil det bli store endringer. Det blir blant annet fokusert mye på å lage bedre inventory-system, loot-spawning og crafting.

Mens mange spillere er plaget med lav FPS selv om datamaskinen deres er langt over kravet til spillet, vil det nye DayZ har mye bedre ytelse. En annen god nyhet for mange er at det nå vil bli vanskeligere med hacking og glitching.

Loot spawnings-systemet vil bli laget slik at gjenstander som mat, våpen og klær vil dukke opp på mer naturlige steder som for eksempel i biler, inne i skap, bak kasser osv. Du må nå lete mer for å finne de nødvendige midlene for å overleve zombie-apokolypsen.

Det er ikke sagt mye om crafting-systemet enda, annet at det vil være autentisk. Du skal ikke kunne lage en granatkaster av noen rustne blikkbokser.

Andre nyheter er flere våpen og klær, skumlere zombier, ragdoll-fysikk og dyreliv. Sistnevnte vil også inkludere hunder som du kan temme, slik som i Minecraft. De vil bli mer lojale mot deg jo lengre du har dem og kan varsle deg om zombier og banditter, samt finne ting til deg.

Når det gjelder kart så vil de bygge videre på det populære Chernarus-kartet. Det vil bli laget flere åpne bygninger som spillerne vil ha muligheten til å gå inn i. Etterhvert vil det bi laget flere kart, både av utviklerne og av spillerne selv.

Siden det nye DayZ kan støtte mellom 100 og 200 spillere på en server, vil de fremtidige kartene også bli større.

I følge sjefen for utviklerteamet, Dean «Rocket» Hall, i ett intervju vil den ferdige versjonen ikke koste mer enn 25 Euro, ca 185 kr. Alpha versjonen kan visstnok kjøpes enda billigere og da kan du også bidra til å luke ut bugs.

Det er fortsatt utklart når den ferdige versjonen er klar til salg, men du kan følge teamets videoblogg her.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]