Topp 10 dataspill med katter i

Du har helt sikkert fått med deg at katter er svært populære på internett, der de dukker opp i all slags sammenhenger. Som regel er det morsomme uttrykk eller sukkersøte bilder, der katten oppfører seg noe annerledes enn det som er normalt.

Men siden du nå er inne på Spillkritikk.no, så skal det selvfølgelig dreie seg om katter og spill.

Nei, de fleste katter spiller ikke, men de har fortsatt hovedrollen i en hel del spill. Hvis du er lei av protagonister som Kratos fra God of War-spillene eller Link fra Zelda-serien, så kommer du garantert til å ha det mye moro med et av disse ti spillene.

Spesielt dersom du liker katter, da.

10. Catz

I spillet Catz handler det mest om å ta vare på katten din på mest mulig måte, akkurat som du ville gjort i virkeligheten. Det kan på en måte anses som The Sims i katteversjon. Her kan du til og med parre kattene dine slik at du får noen merkelige resultater dersom du gjør det på tvers av rasene. Ellers så kan du også leke med kattene dine, samt gjøre en hel del andre katte-ting.

9. Alley Cat

Dette spillet er for retro-fansen, ettersom det var et av de første som hadde en katt som hovedperson noensinne. Det ble spilt på Atari og er nok en ganske spesiell opplevelse, som du neppe kommer til å like enten du elsker katter eller ei. Allikevel så er det jo en historisk tittel i kattespill-sammenheng, og fortjener derfor en plass på denne listen.

8. Asameshimae Nyanko

Hvem kan lage kattespill bedre enn japanerne? Ingen, er trolig svaret. Dette spillet – som vi ikke orker å skrive tittelen på atter en gang – er faktisk et brettspill med katter. Det baserer seg faktisk på det mer velkjente spillet stein, saks eller papir, uten at vi kan finne en saklig kobling til katter av den grunn. Søk på Google etter dette spillet og du vil definitivt ha mye moro. I alle fall for en kort stund.

7. Red Earth

Er denne tittelen innenfor, mon tro? Hovedpersonen i dette spillet er halvt mann, og halvt katt. Eller løve, i verste fall. Uansett så er det et spill som Capcom-fans kommer til å elske, med slåssing i god gammeldags 2D-stil. Hovedfiguren heter Leo og er ganske så stilig, selv om det kanskje ikke er akkurat dette spillet man først og fremst drar relasjoner til når man tenker kattespill.

6. Klonoa

Uhm… han har lange kaninører og ser overhodet ikke ut som en katt, men visstnok så skal designerne av Klonoa ha omtalt protagonisten i dette spillet som en katt. Og hvis det var tanken, så holder det for oss. Den fulle tittelen er Klonoa: Door to Phantomile, og det er et spill som opprinnelig ble lansert til den første Playstation-maskinen. Her er det definitivt mye kattemoro.

5. Ratchet & Clank

Nok et tvilstilfelle – kjenner du til Ratchet fra Ratchet & Clank-spillene, så vil du neppe tenke at han er en katt. Men vi kan jo si at han ligner på en katt – og om ikke det, så ligner han i alle fall på en mus. Det skulle være grunn nok til at du som katteelsker skulle kaste deg over denne spillserien, som finnes i mange forskjellige utgaver til samtlige Playstation-maskiner.

4. Blinx – The Time Sweeper

Endelig er vi tilbake på riktig spor, med en fullverdig katt i hovedrollen. Ryktene skal faktisk ha det til at katten Blinx skulle være maskoten for Xbox-satsingen, men ble skrotet på grunn av manglende popularitet. Han fikk uansett sitt eget spill i Blinx: The Time Sweeper der man kontrollerer denne skikkelig kule katten igjennom et helmaks eventyr.

3. Aqua Kitty: Milk Mine Defender

Denne arkadeskyteren finner sted i en verden der katter har utviklet seg såpass mye at de kan fly romskip, kontrollere heftige artillerier og ellers utføre de utgavene som mennesket har gjort i en god del år nå. Vel, nå skal vi ikke gjøre narr av kattenes smarthet, for dette spillet er faktisk kult. Du styrer katter, skyter katter og spiller med katter i co-op. It’s all about the cats!

2. Sushi Cats

Hadde undertegnende kunne kommet opp med ideen om å lage et spill som het Sushi Cats, så hadde han definitivt gjort det. Hva er vel bedre enn katter som spiser sushi!? Dette spillet ble naturligvis oppfunnet i Japan, og det dreier seg egentlig om å fore en katt med så mye sushi som overhodet mulig. Et rolig og bra spill som absolutt kan anbefales både for de som elsker sushi like høyt som de elsker katter.

1. Claw

Og til sist, det mest ultimate kattespillet av dem alle. Her får du oppfylt drømmen du alltid har hatt – å spille som en sjørøverkatt. Du inntar rollen som ingen ringere enn selveste Captain Claw, som skal finne en skatt som har blitt tatt av «the Cocker Spaniards». Du leste riktig. Vi kommer ikke nærmere det beste kattespillet i verden enn Claw, og derfor er førsteplassen vel fortjent.

Du finner de fleste omtalte spillene ved å søke på Google, og mange av de kan lastes ned gratis til datamaskinen din. Purrrrr!

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]