Test: Razer DeathStalker Chroma

I fjor gjorde vår skribent Geir en test av spillutstyr fra Razer, inkludert tastatur, mus og hodetelefoner. Tastaturet som ble testet den gang var Razer BlackWidow Ultimate Chroma, som er et fargesprakende tastatur med mekaniske taster. Men med en utsalgspris på over 1800 kroner er det et nokså dyrt tastatur, og vi skal derfor nå se nærmere på det noe rimeligere alternativet Razer Deathstalker Chroma.

Det selges for knappe tusenlappen på nettet, og er følgelig vesentlig billigere enn nevnte BlackWidow. Dessuten byr tastaturet på mange av de samme funksjonene, som tilgang til Razer Synapse (mer om dette senere), programmerbare taster, gaming-modus og ikke minst et heftig lysshow der man selv kan velge mellom 16,8 millioner farger som kan tilpasses hver enkelt del av tastaturet.

Den mest vesentlige forskjellen mellom BlackWidow og Razer DeathStalker Chroma er at sistnevnte ikke har mekaniske taster, noe som er en relativt stor forskjell. Det betyr at vår nye venn DeathStalker har vanlige membrantaster, som på langt nær er like behagelig å skrive på som tastaturer med mekaniske taster. Men på en annen side er de mye billigere – og følgelig er det en sammenligning som ikke bør gjøres.

Men hvordan er egentlig Razer DeathStalker Chroma å spille med? Det har vi funnet ut av!

razer1

Ser, føles og fungerer bra

Førsteinntrykket av DeathStalker når vi pakker det ut av eska, er at det ser bra ut. Det er et svært tynt tastatur som veier lite, og er enkelt å ta med seg. Samtidig føles det solid, og de små tastene behøver ikke mye trykk før de reagerer. De er altså ikke mekaniske slik mange foretrekker, men samtidig er dette langt fra noen nødvendighet til spilling – og av erfaring er det mange som faktisk foretrekker såkalte membrantaster.

Der mange tastaturer har en avtakbar håndleddsstøtte, så er denne en del av selve tastaturet i DeathStalker Chroma. Den har dog en glatt og behagelig kant som gjør at håndleddet hviler godt på tastaturet.

Når det kommer til det å bruke DeathStalker Chroma i praksis, så er det absolutt en del nyttige funksjoner her. For eksempel vil tastaturet reagere på opptil 10 samtidige tastetrykk, noe som er nødvendig i enkelte spill. Samtidig kan man enkelt bruke den medfølgende programvaren (Razer Synapse) til å lage såkalte «macroer» og knytte spesifikke oppgaver til enkelte taster. Tastaturet har også en snedig «gaming-knapp» som aktiverer en modus der blant annet Windows-tasten blir deaktivert under spilling.

Fargesprakende programvare

Fra før av har undertegnede et QPAD-tastatur med mekaniske taster, og dette vil definitivt bli foretrukket når det kommer til skriveoppgaver fremover. Men det har også en annen praktisk funksjon i form av USB-porter og hodetelefon-/mikrofonutgang på selve tastaturet. Dette er mangelvare for DeathStalker Chroma, og burde kanskje ha vært med slik at man enkelt kan koble til andre enheter.

Og så var det de seksten millioner fargene da. Med programvaren Razer Synapse kan du enkelt konfigurere fargevalget, enten du vil ha en bevegende bølge av farger, en rolig overgang mellom utvalgte farger eller en konstant rødfarge. Definitivt kult og perfekt for den som ofte er på LAN, men for meg som har hjemmekontor blir det relativt kjapt en unødvendig «gimmick». Men kudos for en omfattende programvare som gjør personlig tilpassing mulig – man kan til og med dele inn forskjellige farger på tre ulike områder av tastaturet!

Utover dette byr programvaren på statistikk over tastetrykk og lignende i diverse spill, og er generelt en tastaturprogramvare som byr på mer enn forventet. Tastaturet er primært brukt i spill som Counter-Strike: Global Offensive og Might & Magic: Heroes 7, og fungerer således greit til sine oppgaver der.

 

razer2

Konklusjon

Massevis av farger, en god programvare og et tastatur som både føles og kjennes bra ut til tross, så er det ikke så veldig mye som minner oss om et tastatur til over tusenlappen her. Grunnleggende funksjoner som USB-porter og andre porter mangler, samtidig som man kanskje vil ha mekaniske taster når man betaler såpass mye for et tastatur. Uansett så er Razer BlackWidow et godt alternativ hvis du kjenner deg igjen i sistnevnte, mens Razer DeathStalker Chroma er et godt valg for deg som vil ha et kult «LAN-tastatur» som ser bra ut og gjør den grunnleggende jobben godt.

ANBEFALES FOR: Den dedikerte spilleren som reiser på dataparty og lignende events og vil ha markedets mest fargerike og stiligste tastatur.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]