Test: Logitech G613 Lightspeed

Logitech er et velkjent varemerke for de fleste gamere. Selskapet har et godt grep om dette markedet, og har i mange år servert oss spennende produkter både når det kommer til tastaturer, mus og hodetelefoner. Denne gangen ser vi nærmere på tastaturet Logitech G613 Lightspeed, som er et trådløst, mekanisk tastatur optimalisert for nettopp gamere.

Specs og detaljer

Logitech G613 er et trådløst tastatur, som kan parres med datamaskinen din enten via Bluetooth eller via den medfølgende senderen som settes i en av USB-portene. Logitech har utstyrt tastaturet med mekaniske brytere av typen «Romer G», som er et konsept utviklet av selskapet selv.

Ifølge selskapet selv skal aktiveringen ligge på 1.5mm og med en responstid på så lite som 1 ms kan du være trygg på at tastaturet ikke henger etter i presisjonsspill som Counter-Strike: Global Offensive eller «PUBG». Den tidligere frykten for at trådløse enheter ikke leverer kjapt nok kan man i alle fall begrave for godt.

Utover dette lover Logitech en batteritid på nærmere 18 måneder, noe vi naturlig nok ikke kan bekrefte, men det er i så fall imponerende lenge.

Utseende – og tastaturet i bruk

Tastaturet har et nøytralt, men stilig utseende som passer optimalt for den gameren som ikke nødvendigvis ønsker mest mulig oppmerksomhet på dataparty. Her er det ingen blinkende farger, og tastaturet ser ved første øyekast veldig «vanlig» ut. Samtidig virker det solid, og behagelig å bruke til andre ting enn bare å spille med. Som å skrive denne omtalen.

Tastene gir umiddelbar respons – som lovet. Denne typen taster er nok ikke de mest behagelige for den som skriver mye, men til gaming føles de mer eller mindre optimale. Man må trykke hardt nok med fingeren til at man ikke trykker ned feil tast til feil tid, samtidig som tastene gir etter «akkurat når de skal». Når det kommer til responstid føles tastaturet helt optimalt i spill som Counter-Strike: Global Offensive.

Programmerbare knapper

Det er ikke bare de mekaniske tastene som gjør Logitech G613 til et optimalt tastatur for gamere. Her har man utstyrt tastaturet med seks programmerbare knapper på venstresiden av tastaturet. I starten vil disse føles noe unaturlig plassert, ettersom undertegnede alltid tar feil av den nederste tasten og CTRL-tasten, ettersom denne vanligvis har plassen nederst i hjørnet.

Når man har blitt vant til dette så er knappene gull verdt. Med programvaren til Logitech kan man enkelt programmere knappene til å utføre makroer i de mest kjente spillene. Man får automatisk forslag til funksjoner, som for eksempel automatisk kjøp på den ene knappen, eller bytte til granat med den andre knappen. I en hektisk situasjon midt på slagmarken kan dette være gull verdt.

Konklusjon

Etter halvannen uke i bruk kan man ikke si annet enn at Logitech G613 leverer varene. Det er mer eller mindre et optimalt tastatur til gaming, og for deg som ser etter et trådløst alternativ med mekaniske taster er G613 Lightspeed absolutt et godt valg. Det koster en solid slant, men på en annen side så får man neppe et tastatur av tilsvarende kvalitet noe rimeligere uansett. Enkelt oppsett og det faktum at tastaturet holder det som loves gjør at vi anbefaler G613 til gameren.

Les mer på nettsidene til Logitech

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]