Test: Gameband for Minecraft

Minecraft er kanskje et av de mest populære spillene nå om dagen, særlig for målgruppen åtte til 12 år. Om ikke det er nok å bygge fantastiske verk i en animert verden, så kan spillfansen nå ta med gleden overalt der de er. Gameband er dels klokke, dels LED-display, men i all hovedsak en portabel enhet for alle dine Minecraft behov.

Gameband kommer lekkert innpakket i noe som minner om en eksklusiv gaveeske. Jeg assosierer nesten dette med dyre armbåndsur. Så er det bare plug and play, og enheten ordner resten selv med oppdatering. Det eneste man må gjøre er å registrere enheten over nett.

Så begynner moroa. Når man starter opp Gameband, så kommer man til hovedmenyen. Funksjonen «Spill Minecraft» sier jo seg selv, men i «Pixelfurnace» kan du redigere utseende på det nye armbåndsuret ditt. Her kan du tegne inn dine egne LED-animasjoner, velge tidsformat, velge overganger, og mer. Jeg skrev for eksempel inn navnet mitt og med et smiley, kanskje ikke det mest kreative, men her er det bare fantasien din som setter grenser. Uansett, et vanvittig kult prosjekt som blir synlig utad til alle klassekamerater, venner og bekjente.

Alt av animasjoner og tekst, kan spilles av som bevegelige bilder, da i format av LED-lys.

Alltid med deg

Med dette båndet har du Minecraft forhåndsinstallert, selv om det kun er en demoversjon av spillet  som følger med. Om du kjøper fullversjonen av spillet, så kan du spille det overalt, på tvers av Mac OS, Windows og Linux. De verdenene du skaper, er både lagret lokalt på Gameband, men også på skybaserte tjenester. I tillegg er det en hel rekke innhold som følger med, inkludert forhåndsskapte verdener, minispillet The Heist, moddene Technic Launcher og Feed The Beast, og mye mer.

Så til det tekniske. Gameband kjører USB 3.0 med et 140-pixels LED display. Når det gjelder lagringsplass, så holder denne til drøye 7 GB lagringsplass for spilldata (totalt 8 GB plass utenom programvare). Armbåndet skal tåle vannsprut, men ikke større mengder med vann. Så denne tar du ikke med deg ut i bassenget med andre ord. Batteriet skal vare i drøye 20 dager eller mer. Og armbåndet kommer i to størrelser, stor og liten. Når man har armbåndet på seg, så trykker man på en rød knapp. Da blar man gjennom din valgte beskjed eller grafikk, tid, dato, og gjenværende lagringsplass.

banner_diamond_2

Ikke bare positivt

Gameband har mye lekkert ved seg, men samtidig er det noen store innsigelser. For det første, så er det prisen, enheten koster rett under tusenlappen. Det er mye penger å bla opp med for et knippe med funksjoner, selv om disse er stilige. Ja, håndverket og material virker av solid kvalitet, men allikevel, prisen er i overkant, særlig om målgruppen er barn. Da kan man også lure på hvorfor enheten ikke er fullstendig vanntett? Barn er jo utsatt for alt slags rart av vær og vind.

En neste innsigelse er dette med at fullversjonen av spillet ikke følger med. Det er rett og slett bare merkelig og uforståelig, hele konseptet bygger på spillet, men leverer ikke nøkkelen. I stedet sitter stopper det opp med en kjip demoversjon, og når man allerede har åpnet lommeboka, så er dette sure tillegg å betale.

Også er det en siste tanke som melder seg. Mange barn spiller på nettbrett, konsoll og mobil. Men alle disse plattformene blir utelatt fra Gamebandopplevelsen. Dermed svekkes målgruppen enda mer, fordi det er jo her barna er. Så Gameband forblir en eksklusiv vare for de som holder på med PC, og for de som er villige til å punge ut tusenlappen og de ekstra kronene for å kjøpe fullversjonen av spillet. Samtidig, er det vel i størst grad de som allerede har spillet som kommer til å anskaffe seg Gameband. Og en slik masse er det ingen tvil om at det vil være.

Kjøp eller ei?

Gameband er lekkert, det er det ingen tvil om. Enheten tar seg godt ut på armen, og med et stilig LED-display, hvor man kan personliggjøre og skape egne uttrykk. Ja, dette er stilig å ha med seg rundt omkring. Når det gjelder aspektet ved selve spillet, så er det utrolig nyttig å alltid ha spilldata  tilgjengelig. Det at alt lagres på «armen din», det gir en nærhet og fysisk tilstedeværelse til spillet, som ikke ville vært mulig ellers.

Men så er det slik at alle disse godene koster, og prisen er mektig. I tillegg så er muligheten for bruk, på tvers av plattformer, begrenset. Ja, man kan bruke Gameband på ulike datamaskiner, men så stopper det opp der. At kun demoversjonen følger med, vel, det er nesten merkelig rett og slett.

Spillet har en massiv skare med følgere og stor popularitet. Så dette er ingen gimmick som bare vil gå over, tvert imot, så kan dette være en nyttig og langsiktig investering. Men dette gjelder de mest engasjerte i fanskaren, og de som er villige til å punge ut.

-> Gameband kan kjøpes i Norge hos blant annet Spaceworld.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]