Om spilleautomater

Du har helt sikkert prøvd deg på en spilleautomat – en gang i tiden. Dersom du har lyst til å spille på noe slikt nå til dags vil det kun være over internett etter at automatforbudet ble innført for noen år siden. Ønsker du å spille på en slik en i dag blir det enten ved å kjøpe en privat spilleautomat eller i utlandet.

Historien til automatene

Spilleautomatene – også kjent som enarmede banditter (på bakgrunn av at de eldste maskinene hadde en spake på siden, i tillegg til at de ofte stakk av med pengene dine) – stammer fra slutten av 1800-tallet. Charles Fey lagde den første spillemaskinen I California, som ble døpt “Liberty Bell”. Poker var enormt populært i Amerika på denne tiden, så dette ble temaet på automaten – så vel som en rekke andre automater som skulle følge i samme spor.

I Norge ble spilleautomater populært først på 1930-tallet. Da var det Røde Kors som fikk tillatelse til å plassere ut automater hvor man satset femøringer.

I 2007 ble det som nevnt fjernet omkring 25 000 spilleautomater, som gjorde at organisasjoner som Røde Kors mistet 80% av sin faste inntjening. Mange reagerte på forbudet, som var ment for å forhindre spilleavhengighet.

Automatene kom i ulike typer med forskjellige spill så vel som gevinster. Jackpot 2000 var sannsynligvis den mest populære, mens de aller fleste vil huske Old Timer – automaten hvor du kunne “dytte” hjulene enten opp eller ned. Nå fins begge disse to som spillbare automater på nettet, henholdsvis under navnene Jackpot 6000 og Super Nudge 6000.

I 2011 ble det fremmet et forslag fra samme regjeringen. Med bakgrunn i manglende inntekter vil de nå doble maks innsats fra 400 kroner til 800 kroner per dag og sette ut 2000 nye spilleautomater på utesteder med skjenkebevilgning. Regjeringen ønsker i tillegg flere bingohaller som er de eneste stedene hvor hvor det er såkalte slemme spilleautomater.

User rating:

Score rating:

Average rating:

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din