Årets påskefilm: Spillhelten Tomb Raider!

Årets påskefilm: Spillhelten Tomb Raider!

Påsken har tradisjonelt vært høysesong også for kinobransjen og for de av dere som feirer påske hjemme i stedet for på fjellet, så har altså den siste filmen av vår store spill-helt Lara Croft nettopp hatt Norges-premiere.

Det er ikke mange personligheter hatt samme suksess som Lara Croft. Hun kan nemlig skilte med sytten spill-lanseringer, med det attende spillet som vil lanseres nå i september i år, tre filmeri tillegg til et par andre formater som vi skal se raskt på lengre ned.

 

Spillet om Lara Croft har blitt lansert i flere forskjellige versjoner fra sin lansering i -96 og fram til 2013 som var året den siste versjonen av Tomb Raider kom på markedet. Hvis det skulle finnes en sjel der ute som ikke kjenner Lara Croft så er altså hun datter av en styrtrikk arkeolog som har forsvunnet. Lara, som tydeligvis har et pappa-kompleks er på uendelig jakt etter sin forsvunne far. Heldigvis for oss så bringer denne jakten henne på mange spennende eventyr og du får være med og hjelpe henne på vei. Lara Croft og hennes eventyr blir på mange måter som en kvinnelig og uendelig forbedret versjon av eventyreren Indiana Jones. Hvem av oss har vel ikke som barn drømt om å løse gåter og finne skatter, og det er jo nettopp det du får lov til å gjøre sammen med Lara Croft. Det første spillet som altså ble lansert i -96 var utviklet for PC, PlayStation og Sega Saturn konsoller. Den sistnevnte konsollen er det nok ikke så forferdelig mange spillere i Norge som kjenner, men mindre du tilhører den harde kjerne av spillere. I de følgende spill-lanseringene så ble spillkonsoler som Dreamcast, Xbox, GameCube, Wii lagt til og trukket fra etter som de kom og forsvant. Det var Lara Croft som satte industristandard i starten, men etterhvert som markedet utviklet seg, så fikk hun en temmelig hard konkurranse og det er per i dag ikke det mest populære spillet der ute. La oss se hva hun kommer med nå i september i år.. 

Den første filmen het «Lara Croft: Tomb Raider» og den kom på markedet i 2001 og det var ingen ringere en Angelina Jolie som hadde hovedrollen. Angelina Jolie var perfekt for Lara Croft og Lara Croft var perfekt for Angelina Jolie. De passet hverandre som hånd i hanske og en del av filmens suksess var kanskje nettopp på grunn av denne matchen. Filmen ble til tross for en temmelig krass kritikk meget populær, spesielt blant tilhengerne av spillet. Film nummer to med Angeline Joli i hovedrollen kom kun to år etter, altså i 2003 og den het «Tomb Raider: The Cradle of Life». Den hadde imidlertid ikke like stor publikumssuksess som den foregående. 

Men nå er altså Lara Croft på filmlerretene over hele verden igjen. Den siste filmen har altså nettopp hatt Norges-premiere og denne gangen er det den svensk Alicia Amanda Vikander som har hovedrollen. Filmen har fått jevnt over gode kritikker og Vikander gjør en god figur i filmen. 

For spesielt interesserte så finnes der et par, kanskje mindre kjente formater hvor Lara Croft har hovedrollen. Det dreier seg om tegneserier, noveller og spilleautomater. Kun et år etter at det første spillet ble lansert så kom Lara i tegneserieformat. Denne utgaven av Lara Croft hadde også en relativt stor suksess og det ble utgitt rundt et tyvetalls tegneserier i ulike kolleksjoner. I novelleformat så fikk vi to serier. Den første serien bestod av tre bøker og den andre av to bøker.  Helt til slutt så kan vi nevne at det også ble utviklet to spilleautomater og de ble begge ble utviklet under lisens av Microgaming. Så skulle du utvikle deg til å bli en ihuga Lara Croft fan, så har du litt og hygge deg med, ser du.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]