Oppsummering av SpillExpo

SpillExpo er Norges største – og mer eller mindre eneste – spillmesse, og ble arrangert i Lillestrøm i helgen. Her hadde distributører, utviklere, nettsider og andre spillfolk hele 15 000 kvadratmeter å boltre seg på – så hvilken fest det ble for de oppmøtte.

Messen markedsfører seg til å være det norske svaret på utenlandske messer som E3 og Gamescom. Her var det kjendiser fra spillbransjen, man kunne prøve de nye spillkonsollene fra Sony og Microsoft, og det var opptredener i fleng.

Men var det nok til å forsvare en relativt stiv inngangspris?

Vår opplevelse fra messegulvet er delt. Da vi først entret gulvet kom man til den minste salen i varehuset på Lillestrøm, noe som er litt pussig ettersom man kunne brukt de to større. Det føltes litt som den siste dagen i matvarebutikken før julaften. Trangt, med andre ord. Lengre inn blir det heller ikke bedre, med Microsoft som valgte å plassere sine 5 Xbox-maskiner inne i en liten … boks.

Som presse fikk vi kjapp adgang til konsollen, men de «vanlige dødelige» kunne vente over en time før man slapp inn i boksen og fikk ta, føle og prøve den kommende Xbox One. Sonys åpne løsning med nærmere 24 maskiner fungerte langt bedre, selv om det også her ble lang ventetid. Foredragene og annonseringene var heller ikke vellykket, med dårlig lyd og små skjermer som gjorde det vanskelig å få med seg hva som egentlig ble annonsert. Neste gang ønsker vi mer plass – flere konsoller og naturligvis mer fokus på fansen!

Når det er sagt

Så var vi meget imponert over mengden aktiviteter som ble tilbydd. Det var varierende og ikke bare fokus på de nye maskinene, men klassiske spill som helt tilbake til SNES-tiden. Mange hadde stilige stands og de utkledde tok den helt ut med kostymer fra sine favorittspill (og filmer?), noe som bidro til en god atmosfære på messegulvet. Det så ut til at de fleste som var der trivdes, og det skjønner vi godt, med så mye innhold som bør passe enhver gamer.

Når det kommer til konsollene, så var det en herlig opplevelse å prøve Assassin’s Creed IV: Black Flag på Playstation 4. Undertegnende anmeldte nylig det samme spillet på Xbox 360, og det var lett å spore forskjeller i grafikken her. Det ser rett og slett nydelig ut! Når det kommer til kontrolleren så har Sony gjort en veldig god jobb her. Den sitter mye bedre i hånden, føles mindre klumpete/hard enn tidligere og introduserer bevegelsessenorer og touchpad. Konsollen er også pen å se på, slik at den passer flott under eller ved siden av tv-skjermen.

Xbox One er minst like pen, og leverer grafikk på samme nivå. Her fikk vi for det meste spille FIFA på en stor skjerm, og man merker forskjell i bevegelsene og flyten på bildet i forhold til nåværende spillkonsoller. Vi fikk se at Kinect kommer til å få mye mer fokus fremover, og teknologien har blitt videreutviklet. Når man for eksempel gir stikken videre til sidemannen vil kameraet gjøre en gjenkjenning av den nye spilleren. Bare etter den lille prøvetiden vi fikk med maskinene ble vi fristet til kjøp – så dette lover godt.

Takk for et flott arrangement, så satser vi at noen av utfordringene løses til neste gang – vi gleder oss allerede!

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]