Nytt konsept: Månedens Indie

Hva er indie?
Indie er kort for independent og beskriver spill fra utviklere som slippes på egenhånd uten en distributør. Det er hundrevis av utviklere der ute som har veldig gode ideer og planer for småspill. De fleste av dem er ganske enkle i natur, men kan allikevel sluke deg hel i mange timer. De er også ofte ganske så billige fordi de er lavbudsjettsprosjekter og kan derfor være en veldig god løsning, spesielt om du ikke er interessert i å bruke alt for mye penger.

Ettersom det er distributører som sørger for at spill blir reklamert for, får gjerne ikke indie-spill den samme mengden oppmerksomhet som de «store gutta» får. De blir rett og slett ofte litt bortgjemt. Dette er veldig synd fordi det er ofte veldig gode ideer som ligger i bakgrunnen av indie-spillene.

Vår plan
Vi i Spillkritikk.no vil derfor prøve å gjøre noe med dette og sette litt mer lys på disse billige, men vel så gode perlene. Vi introduserer Månedens Indie, der den første anmeldelsen vil komme januar 2013. Vi vil hver måned komme med en ny anmeldelse av et indie-spill, sammen med en avstemning på fire titler der du som leser kan være med på å bestemme hva vi skal teste neste gang. Har du et forslag til et indie-spill du synes burde være med til avstemning? Send forslaget ditt til [email protected]

De fire første spill til avstemning:

Miasmata

Du er en forsker ved navn Robert Hughes, og du er smittet av pesten. So far so good, right? Neida, ta det med ro. Det blir bedre. Du er alene på en øy med tett jungel der det finnes flere utposter her og der som du må finne. Du må også samle diverse matrialer fra naturen som du kan bruke for å holde deg i live mens du kjemper for å finne en kur for pesten. I tillegg er det et katte-aktig beist som kryper rundt og følger sporet av deg til stadighet. Tro ei heller ikke at dette er et spill som lar deg få noen våpen. Neida, du må bare smyge deg rundt i gresset og håpe på at beistet ikke ser deg.

Dette virker som et veldig spennende spill, laget på en uavhengig motor som to brødre har snekret sammen selv. Er du enig og nysgjerrig? Stem på Miasmata.

Chivalry: Medieval Warfare

Dette er et multiplayerspill der du drar tilbake til middelalderen. Du svinger våpenet av ditt valg, enten det er et to-hånds sverd, skjold- og sverd-kombinasjon, spyd eller bue mens du roper krigsbrøl blant et voldsomt slag. Du kapper av hoder og armer for konge og land mens kaoset hersker rundt deg. Spillet er enkelt i natur, men det er allikevel flere som har fått opp øynene for spillet i diverse nettsamfunn.

Har du lyst til å se oss herje som ekte vikinger på slagmarken? Stem på Chivalry: Medieval Warfare.

Mark of the Ninja

Du er en mester av en ninja og du trives best når ingen vet hvor du er. Du skal infiltrere fiendens linjer og helst uten at fienden vet om det. Spillet er basert på en 2D-platform og er derfor ganske enkel i natur. Det er allikevel omtalt som et av de bedre stealth-spillene i år allerede.

Hvis du liker ninjaer og sniking med sverd, stem Mark of the Ninja.

Puddle

Dette er spillet for deg som liker pusleoppgaver og tankeflyt. Oppgaven i spillet er å flytte en mengde med veske fra A til B gjennom en hinderløype av forskjellig art. Væsken kan tilegne seg forskjellige egenskaper avhengig av hva slags væske det er, samt hva temperaturen i omgivelsene er også videre. Det er med andre ord mange muligheter for mye rart i dette spillet.

Ønsker du å få mer innsikt i et spill hvor de små grå må til for å komme seg igjennom? Stem på Puddle.

Har du bestemt deg? Stem på din favoritt på vår Facebook-side

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]