Nå skjer det mye spennende innenfor strømming og direktesendte spill

I 2020 er det mange som venter på Xbox Series X og Playstation 5, og uansett om Sony og Microsoft rekker julehandelen eller ikke så er det mange som vil sitte klare med kredittkortet på lanseringsdatoen. Samtidig har Stadia, fra giganten Google, ikke helt levd opp til forventningene når det gjelder strømmet spill, men det finnes eksempler fra pengespill og nettkasinoer som viser at strømmede spill kan bli knallsuksesser. 

Så hva vil egentlig skje med strømming av spill, er det fremtiden eller en blindvei? Kanskje finnes det helt enkelt ikke noe valg, og om noen år vil vi se tilbake på lokale spill som håpløst gammeldags.

Strømming er mye mer enn bare musikk og video

Video og musikk er det første mange tenker på i forhold til strømming, og det er ikke rart med tanke på at tjenester som Spotify, HBO og Netflix er helt dominerende innenfor disse kategoriene. Det er helt enkelt ingen som vurderer kjøp av fysiske medier lenger, og strømming har en svært stor andel av det totale markedet.

Samtidig er det en rekke andre opplevelser som strømmes til seere og spillere over hele verden:

  • Direktesendt PC- og konsollspill har mange entusiastiske tilhengere, og plattformer som Twitch og Mixer har mange millioner seere hver eneste dag. Det er ikke rart at det er Amazon og Microsoft som står bak disse tjenestene, som har en sterk posisjon blant yngre seere.
  • Det er mulig å følge med på live strømmet sport fra hele verden, og dessuten kombineres disse opplevelsen ofte med live odds. Det gir et ekstra aspekt til opplevelsen, da det er mulig å spille på utviklingen i spillet fra sekund til sekund. Med en odds bonus er det dessuten mulig å få noen ekstra spill, og det er mange nettsteder som sender kamper direkte sammen med spillet.
  • På YouTube og Facebook er det også mange som sender direkte, og med live chat er det mulig å legge til rette for toveis kommunikasjon. Selvfølgelig overlapper dette med Twitch og lignende plattformer, men med et litt bredere nedslagsfelt. 

Vil det lanseres noen sjette generasjon spillkonsoller?

Microsoft har allerede lansert en konsoll helt uten optisk drev, og Playstation 5 vil også leveres i en utgave med kun heldigital distribusjon. Det stiller fortsatt krav til mye lokal lagring, god prosessor og avansert grafikkløsning. Selv om spillene distribueres over internett, og selvfølgelig har flerspillerdel og kommunikasjon med andre, så kjøres spillet lokalt. Spørsmålet er om dette er fremtiden?

I en verden der alle dingser uansett er tilkoblet nett, så er det ikke nødvendigvis en ulempe at man er avhengig av internett for å kunne spille. Med fleksible skyløsninger er det attraktivt å flytte hele eller deler av prosesseringen til skyen, og med tanke på at flerspillerdeler uansett allerede kjøres i skyen så er denne overgangen også allerede i gang. Selv om Stadia ikke ble noen umiddelbar suksess, så har både Microsoft og Sony tilsvarende planer. Kanskje var verden ikke klar for en dramatisk overgang til strømming av spill, men en gradvis forskyving mot strømming er mulig.

Xbox Series X er, som navnet også hinter til, kanskje mer en serie enn bare en enkeltkonsoll. På lik linje med tidligere konsollgenerasjoner så vil vi også helt sikkert se forskjellige oppgraderinger underveis. Både Microsoft, Sony, og kanskje etter hvert også Nintendo, kommer sannsynligvis å bruke den femte generasjonen av spillkonsoller til å prøve ut grensene mellom lokal prosessering, skyløsninger, fysiske medier og digital distribusjon. Det vil nesten helt sikkert lanseres en sjette konsollgenerasjon, men utviklingen innenfor strømming av spill vil ha mye å si for hvordan disse konsollene faktisk vil se ut.

User rating: 0Score rating: 0Average rating: 0Score:Lansering:Utvikler:Utgiver

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]