Logitech Craft

 

Logitech leverer tastaturer i alle prisklasser, og denne gangen ser vi nærmere på et av «premium-tastaturene» som ligger i den øvre enden av skalaen. Med en veiledende utsalgspris på nærmere 2000 kroner kunne man kanskje forventet seg både blinkende lys og mekaniske taster, men Logitech Craft byr verken på det ene eller det andre.

I stedet så er Craft et tastatur som ser så «business» ut som overhodet mulig. Med andre ord er det nok først og fremst ikke myntet på gamere, men heller til profesjonell bruk for de som ønsker et premium-tastatur med en eksklusiv look samtidig som det er trådløst. For Craft er et trådløst tastatur, noe som er viktig for mange i disse dager.

Utseende og tastaturet i bruk

Logitech Craft ser defintivt bra ut. Det er et forholdsvis lite og lett tastatur, som er både tynt og forholdsvis lett. Det veier omtrent én kilo, og føles behagelig å skrive på. Tastaturet har ingen mulighet for å heves på toppen, slik man vanligvis har på de fleste tastatur. Allikevel er ikke dette noe stort problem, da den flate utformingen gjør det behagelig i bruk. Neppe optimalt for den som skriver lange stiler og artikler, men et genialt tastatur for den som kanskje flytter mye på seg.

Tastaturet erstattet hos undertegnede et annet Logitech-tastatur, riktignok i en helt annen prisklasse. Dette var et typisk «billig kontortastatur», som sikkert ikke har noe modellnavn engang. Derfor var det en solid oppgradering, og kanskje må man ta dette med i betraktningen hvis undertegnede beskriver opplevelsen noe vel euforisk.

For det er nemlig noe å trekke ned på dette tastaturet. Allerede etter en knapp dag i bruk begynner en irriterende knirkelyd å melde seg fra space-tasten. Etter å ha lest andres erfaringer finner vi kjapt ut at vi ikke er de eneste som har opplevd dette. For et tastatur til 2000 kroner forventer vi mer enn dette, og selv om det er flott å se på, praktisk å ta med seg og helt optimalt i bruk, så er dette et stort minus.

En programmerbar knapp

At tastaturet først og fremst er myntet for de som jobber mye med PC-en får man også bekreftet gjennom «hjulet» som er plassert øverst til venstre på tastaturet. Programvaren som følger med gjør at man kan bruke dette hjulet til ulike oppgaver i de programmene man bruker ofte. Det følger blant annet med forslag til makroer i Adobe-programmene, Office-programmene og så videre.

Da kan man gjøre alt fra å justere marger i Adobe InDesign til å bytte sang i Spotify. Vi prøvde knappen i noen av disse programmene, men rakk aldri å bli vant til bruken. Det føles fortsatt mer naturlig å bruke de innebygde hurtigtastene som man har brukt i alle år. Allikevel kan nok hjulet være nyttig hvis man går «all in» for å bruke det.

Konklusjon

Skal du ha et råstilig tastatur, som både ser bra ut og føles bra i bruk, så er Logitech Craft definitivt et godt valg. Samtidig som det er trådløst, så gjør det kompakte og flate designet at det er enkelt å flytte på. Uten at dette går på bekostning av komfort under bruk. Allikevel må vi trekke ned på den knirkende lyden som space-tasten gir fra seg, noe vi regner med Logitech Craft har fikset på de nyeste produksjonene.

User rating:

Score rating:

Average rating:

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]