Intervju: Playstation Vita

En av de største drivkreftene bak teknologisk utvikling er spillmarkedet. Spillkritikk.no har sammen med ITpro.no intervjuet Marius Steen, PR-ansvarlig i Sony PlayStation Norge i anledning lansering av PlayStation Vita om noen få uker. Ikke overraskende har Marius stor tro på det kommende vidunderet.

Marius Steen er PR-ansvarlig for Sony PlayStation i Norge, gjennom Nordisk Film Distrubisjon.

Hva er den rene visjonen for Sony bak Vita?
– Skal det være en ren spillkonsoll, underholdning, «for alle», «for entusiastene», eller vil den prøve å dekke et bredt spekter av brukerne?

PlayStation Vita er først og fremst en knallsterk spillkonsoll med alle de kontrollmulighetene en konsollkontroll tilbyr, samt ekstremt sterk motor for store spill i skarp grafikk. PS Vita kommer med en stor mengde spill og muligheter, og vi ser helt klart at flere enn kun entusiaster vil få glede av PS Vita.

Vil det komme en online shop for programmer/apps til Vita? Hva med online shop for spill?

PS Vita vil falle inn under PlayStation Network og dermed PlayStation Store. Det betyr at spill, innhold til spill, demoer og andre tjenester PSN tilbyr vil være tilgjengelig med PS Vita. PS Vita kommer også til å ha støtte for en rekke PlayStation Network-tjenester som Friends, Matching, Ranking, trophies (som legges til din totale trophy-samling fra PS3) og mye mer.

Vi kommer også til å introdusere nye funksjoner via PlayStation Network, som Activity, der du kan se spilloppnåelser til andre spillere og unike stedsbaserte tjenester. Vi kommer med mer informasjon rundt dette så snart som mulig.

Merk at samtlige spill utviklet av Sony er nye spill og ikke “PS Vita-versjonen” av for eksempel Uncharted. Det nye spillet heter Uncharted: Golden Abyss.

Hva gjør PS Vita til “det lille ekstra” og hvilke potensiale ligger det i maskinvaren?

Det finnes ingen annen maskin i verden som PS Vita. Den har den kraftigste håndholdte spillmotoren i verden og ikke minst kommer den med to joysticks, berøringsskjerm foran og trykksensitiv styreplate bak.
Selve konsollen har Six Axis som betyr at den reagerer på om du vinkler eller tipper konsollen. Skjermen er en 5” OLED-skjerm og ellers er de kjente PlayStation-knappene plassert som vi er vant til fra tidligere. I tillegg er den koblet rett mot nettet via WiFi eller 3G.
Kort oppsummert er PS Vita en kraftpakke som lar deg styre spillene slik de er ment.

Lanseres det en modell for alt – eller vil noen ha strippede funksjonaliteter?

Det kommer to modeller, en med Wi-Fi og en med både 3G og Wi-Fi.

PlayStation Vita er milevis foran alle andre bærbare konsoller på markedet, og gir spilleren en helt ny og altoppslukende spillopplevelser

Playstation Vita kommer ikke med noen spill i 3D. Hva er årsaken til dette, og har maskinen støtte for dette slik at det i fremtiden kan lanseres 3D-spill med briller?

Det har ikke blitt diskutert 3D på PS Vita. Om dette kommer etter hvert har vi ikke informasjon på nå.

Vil det være en nær knytning opp mot den fysiske PS3-konsollen eller PlayStation store?

PS Vita vil tilby CrossPlay, en funksjon som tillater spill på tvers av systemene. Det vil si at du kan spille på din PS3 med eller mot en spiller som sitter på PS Vita. Ellers vil PS Vita tilby det som jeg innledningsvis sa med full tilgang til PSN, PS Store, Friends og Trophies.
I tillegg kommer mange andre kjente tjenester og nye tjenester.

Vet du noe om utsalgsprisen i Norge, og når den ventes i salg?

Vi går ikke ut med pris. Det er kjedene som selger PS Vita i Norge som vil kunne gi en pris.
For mer informasjon, sjekk ut http://no.playstation.com/psvita/

Vil Vita basere seg på, eller forsøke på å bli en universell plattform for spill og kommunikasjon?

PS Vita er først og fremst en spillkonsoll. Dernest står brukeren fritt til f.eks å benytte Skype eller andre tjenester for å kommunisere med andre på.

Selve enheten og spillene til den vil også ha diverse kommunikasjonsmetoder slik at brukeren kan kommuniserer med andre. PS Vita kommer blant annet med en funksjon som heter Near, hvor du kan kommunisere med andre PS Vita-konsoller i nærheten av deg.

Hvorfor bør man skaffe seg Playstation Vita dersom man allerede eier en siste generasjons PSP?

Det blir litt som om å hoppe fra PlayStation 1 til PlayStation 3. Maskinen er ekstremt mye sterkere, og du har flere måter å kontrollere på. Spillene er større, rikere på innhold, med bedre lyd og grafikk, samt at PS Vita er koblet mot nettet på en mer smidig og integrert måte.

Stemmer det at minnekort for lagring ikke følger med Vita?
– Vi refererer her til en artikkel Pressfire.no har skrevet, hvor det hevdes at minnekort ikke følger med PS Vita. I tillegg krever enheten spesialbygde minnekort, og at enkelte spill ikke vil starte uten.

Dette har vi ingen kommentar til akkurat nå.

Vil det komme eksklusive spill og/eller funksjoner/apps til denne plattformen?

Ja, det utvikles en god del nye spill som Sony selv gir ut. Her snakker vi for eksempel Uncharted, Little Big Planet, Resistance og nye serier som Little Deviants og Unit 13.

Samtidig lager de store studioene tredjepartsspill som for eksempel Fifa, Assassin’s Creed og Call of Duty.


ITpro.no og Spillkritikk.no takker for intervjuet med Marius Steen, og ønsker ham lykke til videre med lanseringen av enheten. Vi vil komme tilbake med en produkttest av enheten.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]