E-sport på vei inn i det norske hjem

E-sport har allerede tatt over store deler av verden, og nå står Norge for dør. Med spill som CS:GO, League of Legends og Dota 2 har e-sport allerede erobret store deler av strømmemarkedet og engasjerer millioner av fans via live sendte kamper og arrangementer. Nå er det også på full fart inn på det norske markedet med Telialigaen og eSerien i spissen.

Telialigaen tilbyr flere spill til sine følgere. Her kan man se de beste norske lagene møtes til kamp i både CS:GO, Hearthstone, Rocket League og League of Legends. Alle kampene blir streamet på Twitch og de mest interessante kampene blir også sendt på Tv2 sine kanaler. Det spilles i et divisjon-format som er mye likt andre lagidretter. Hvor hvert lag møter hverandre, og de lagene som sanker flest poeng i løpet av en sesong ender i sluttspill og kjemper om både seriegull og pengepremier. Telialigaen er åpen for alle, og man kan spille seg opp i divisjonssystemet dersom man har ferdighetene til å hevde seg på nasjonalt nivå i spillet du har valgt.

Bildet er tatt av ELLA DON fra Unsplash

eSerien er forholdsvis lik Telialigaen, men omfatter bare Fifa, og lagene som spiller er tilknyttet norske toppfotballag. Disse kampene streames også på Twitch, samt Dplay. Her konkurrerer lagene innledningsvis på samme måte som i eliteserien, med 2 oppgjør mellom hvert lag.Kampene avsluttes med et sluttspill hvor kun de beste lagene fra hver sesong får spille. I likhet med Telialigaen spilles det også her om seriegull og pengepremier, samt en billett til playoff for VM i Fifa.

Du kan også i likhet med annen type sport engasjere deg på forskjellige måter. Flere følger sine favorittlag og spillere tett, og det selges klær og tilbehør på lik linje som andre idrettslag. Det er også lag- og personlige sponsorer involvert disse ønsker å fremheve sine produkter eller tjenester til fansen. Det er jo mange som ønsker å bruke det samme utstyret som favorittspilleren sin. Flere sider tilbyr også odds på kamper som blir spilt, og her finner du noen av de beste tipping odds på markedet.

På verdensbasis har det vært over 60 millioner seere av finalen i League of Legends i 2018, sammenlignet med i underkant av 100 millioner som så Superbowl i 2019. Dette vitner om hvor massivt e-sport er og hvor stort det nesten utappede markedet i Norge er. Når fler og fler får øynene opp for e-sport som underholdning i hverdagen, blir det nok naturlig å se at norske strømme-aktører fester et hardere grep om seriene og får dette ut til folket. Vi kan allerede se dette i Telialigaen og eSerien.

Det er derfor naturlig å tro at e-sport vil vokse kraftig i Norge samt resten av verden de neste årene, samtidig som det vil være et attraktivt marked for bedrifter som ønsker å synliggjøre seg selv. På tv-skjermen vil vi nok også bli eksponert i større grad, og daglige innslag er ikke noe en skal se bort i fra når e-sport virkelig erobrer det norske samfunnet.

User rating: 0Score rating: 0Average rating: 0Score:Lansering:Utvikler:Utgiver

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]