Dette må du vite før du kjøper en PS4

I morgen er dagen endelig her – dagen da Playstation 4 dukker opp for salg i norske butikker (vel, nå er de fleste utsolgte allerede, men dagen de skulle ha dukket opp i norske butikker, da).

Det føles som det var i går jeg skrev en lignende artikkel i forkant av Playstation 3-lanseringen, men nå står altså et nytt generasjonsskifte av spillkonsoller for dør.

Vi skal her gå igjennom 8 punkter som kan være verdt å tenke over før du vurderer å gå til anskaffelse av en ny konsoll.

1. Hva er inni esken?

Playstation 4 kommer med en strømkabel, en HDMI-kabel, en håndkontroller (DualShock 4) og en USB-kabel for å lade den med. Sony har også spandert på spilleren et lite headsett med mikrofon.

Vi regner ikke med at dette er et problem for veldig mange, men med kun HDMI-utgang vil maskinen ikke fungere på eldre tv-skjermer.

2. Playstation Plus blir nødvendig

Der Playstation Plus tidligere har vært en «frivillig» ekstratjeneste for ivrige spillere, ser det nå ut til å bli nærmest en nødvendighet. Et årsabonnement på Plus koster noen hundrelapper i året, og for det får man avslag på kjøp av nedlastbare spill samt noen utvalgte gratisspill i måneden.

I tillegg vil Plus være nødvendig for å spille online sammen med venner – altså må man med PS4 begynne å betale for onlinespilling. Plus gir deg også muligheten til å laste ned og lagre data via skyen.

3. Blir lagringsplass et problem?

80GB virket som evig mye da Playstation 3 ble lansert, men nå kommer altså Playstation 4 med en harddisk på hele 500GB. Selv om det høres mer enn nok ut, så er det mange om plassen. Det er mye programvare som skal installeres og samtlige spill (de du kjører fra disk) må caches på harddisken.

Og da har vi enda ikke tenkt på alle spillene som skal lastes ned – med størrelser på over 40GB. Det er 10 nedlastbare spill det, og ettersom konsollen (ifølge Sony) ikke støtter eksterne harddisker, så kan det fort bli trangt om plassen.

Det som dog er mulig er å bytte ut den «faste harddisken» med en hvilken som helst egen harddisk, så lenge den oppfyller Sonys systemkrav. Dermed kan man investere i en større harddisk og få den plassen man trenger.

Se lanseringssnutten for konsollen:

4. Dag én-oppdatering

Du behøver internett for å utnytte konsollen maksimalt, for det finnes en oppdatering som ligger klar fra første dag. Denne patchen låser opp mange av de mest spennende funksjonene som muligheten til å dele spill over nettet, streaming av innhold til Vita og nedlasting av innhold i bakgrunnen.

Oppdateringen er omkring 300MB stor og må installeres dersom du vil spille av DVD eller Blu-ray-filmer, så her er det bare å laste ned.

5. En ren spillemaskin?

Der Playstation 3 var kjent for å være en solid «medieboks» stiller Playstation 4 langt svakere. Media server finnes ikke lenger, og maskinen vil ikke kunne spille av CD-er, MP3-filer og lignende. Men til gjengjeld har alt fokuset på gaming gjort at konsollen kanskje blir nummer én på akkurat dette punktet.

6. Lanseringstitlene

Når konsollen lanseres i morgen vil det være 23 spill tilgjengelig, der flesteparten allerede har blitt sluppet til nåværende konsoller. Allikevel er utvalget variert med noe for enhver smak, med alt fra sjørøvereventyr i Assassin’s Creed: Black Flag til fotballsimulator i FIFA 14.

Her er hele oversikten:

• Assassin’s Creed IV: Black Flag
• Battlefield 4
• Flower
• Call of Duty: Ghosts
• LEGO Marvel Super Heroes
• Need for Speed: Rivals
• Warframe
• Resogun
• Madden NFL 25
• Contrast
• Blacklight: Retribution
• NBA 2K14
• Pinball Arcade
• Skylanders Swap Force
• Super Motherload
• Switch Galaxy Ultra
• Sound Shapes
• Tiny Brains
• War Thunder
• DC Universe Online
• FIFA 14
• Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
• Just Dance 2014
• Killzone Shadow Fall
• Knack

7. Slik fungerer Playstation-øyet

Sonys svar på Kinect er altså et kamera som gjør noe av det samme. Her kan du spille enkelte spill ved å gjøre kroppslige bevegelser eller gjøre deg til kjenne ved hjelp av stemmekommandoer.

Kameraet følger dog ikke med konsollen, og koster omtrent 700kr her til lands. Foruten å brukes i spill kan du «lagre» ansiktet ditt slik at konsollen kjenner deg igjen når du skal logge deg på. Det vil også kjenne igjen lysene på kontrollen slik at det kan bestemme posisjonen på de ulike spillerne, noe som kan være gunstig i enkelte spill.

8. Oppkobling mot Vita

Vita ble lansert for halvannet år siden, men har kanskje ikke vært den store suksessen som Sony hadde håpet på. Nå blir den dog en kompanjong for Playstation 4 – kanskje vil det gi en boost til salgstallene.

Den tøffeste funksjonen er nok oppkoblingen som gjør at du kan bruke Vita-en til å spille PS4-spill – også når tv-skjermen er slått av. På samme måte som Wii U, altså. Dermed kan du spille dine Playstation 4-spill uansett hvor du er i huset, så lenge du er koblet på samme Wi Fi-nettverk.

Videre er det også mange spill som kan kjøpes på tvers av plattformene, men i ulike versjoner. Som oftest betaler du den samme prisen, men får to fullversjoner av et spill på begge konsollene, noe vi naturligvis ikke takker nei til!

Da er det bare å glede seg til å «unboxe» maskinen – lykke til!

Kilde: Mashable

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]