Creative SoundBlaster Tactic3D Rage V2.0

TEST: Creative prøver seg med et nytt headset rettet mot spillere som ønsker god og nøyaktig lyd, men som samtidig har et budsjett å forholde seg til. Her lykkes de stort.

Creative er en velkjent produsent av datautstyr for gaming, og behøver neppe noen nærmere introduksjon. De har i flere år lansert ulike headset i TActic3D-serien, som alle er rettet mot gamere, og vi har nå testet et såkalt «budsjett»-headset med navn Soundblaster Tactic3D Rage.

Du kan lese mer om hodetelefonene på nettsidene til Creative. Vi har testet USB-versjonen av Tactic3D Rage, men headsettet kommer også i en trådløs variant. Førstnevnte er noe billigere enn den trådløse.

God lyd til en rimelig pris

Med en pris på rundt 700 kroner får man definitivt mye for pengene her. For en som har spilt med et headset til en pris på 200 kroner, så er forskjellen enorm. Primært har vi testet hodetelefonene i spillet Counter-Strike: Global Offensive, der lyd er en av de viktigste kildene til å lykkes. Og til akkurat det bidrar Tactic 3D Rage sterkt.

Tactic3D Rage byr nemlig på 7.1-surround lyd, som gjør det svært enkelt å høre hvor motspillere befinner seg og hvor lyder kommer fra. Headsetet er godt isolert fra utvendig støy, og har klar lyd. I tillegg er bassen meget god – til tider kanskje litt for kraftig – men i spill er dette ikke noe merkbart problem (noe verre med musikk).

For deg som spiller mye FPS og lignende, men ikke ønsker å gjøre karriere ut av det, så er Tactic 3D midt i blinken. Det er et rimelig headset som minner mye om det langt dyrere utstyret som finnes på markedet, og det er ikke noe å klage på enten man ser film, spiller eller hører på musikk.

tactic3d_2

Robust og stilig

Når det gjelder utseendet på selve hodetelefonene, så er det mange som er opptatt av dette når man skal på LAN-party og lignende. Det er ingen tvil om at Tactic3D Rage ser bra ut, og vi har egentlig ikke noe å utsette på designet. Det sitter godt på hodet, og har myke øreputer.

Man kan selv justere fargen på øreklokkene, gjennom et nedlastbart program på datamaskinen. Standard vil de være rød. Mikrofonen er avtakbar, noe som kan være praktisk når man skal forflytte seg med headsettet. Den er også meget støydempende og gir god lyd, og kan enkelt justeres i avstand til munnen din.

For PC eller konsoll

En av flere fordeler med headsettet er at det kan brukes til de ulike spillkonsollene. USB-versjonen er kanskje den mest populære, og den kan også brukes til PS4-spilling gjennom en medfølgende kabel som du enkelt kobler til PS4-kontrolleren.

Har du Xbox One, så vil du gå for «Wireless»-varianten. Denne støtter nemlig også konsollen fra Microsoft. Utover dette så kan man også bruke USB-versjonen med alle andre enheter som har en vanlig hodetelefon-inngang, slik at man kan benytte Tactic3D Rage til alt fra mobiltelefoner, musikkavspillere og lignende.

tactic3d_1

Konklusjon

Creative sitt Tactic3D Rage V2.0 er et headset som absolutt kan anbefales. Det gir det nøyaktig det du trenger når du skal spille dataspill der lyd er viktig, og har massevis av nyttige funksjoner. Det ser stilig ut og er bygget i et robust materiale, og det er sammenleggbart slik at det enkelt kan bringes med seg på reise. Her får man mye for pengene, og vi ser ingen grunn til å ikke anbefale Tactic3D Rage til ivrige spillere.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]