‘- Vi har ikke gått bort fra skrekksjangeren

Mange horror-fans og trofaste Resident Evil-spillere reagerte med sinne da Capcom med Resident Evil 4 bestemte seg for å gå vekk fra seriens røtter i skrekksjangeren og vende fokuset mot action og tungt bevæpnede spillkarakterer. Slik ble det også i seriens femte spill, og det kommende Resident Evil 6 vil definitivt være et spill innenfor actionsjangere.

Capcom på sin side mener fortsatt at de aldri gikk bort fra skrekksjangeren, og har ingen problemer med å forsvare at Resident Evil 4 og 5 er skrekkspill. Til EuroGamer sier Tsukasa Takenaka, utvikler av 3DS-spillet Resident Evil: Revelations følgende:

– Jeg mener at Resident Evil 4 og 5 er skrekkspill, bare at vi har laget spillene slik at spillerne får oppleve en annen type skrekk, sier den japanske produsenten.

– For eksempel så handlet ikke fireren om zombier, men om Ganados som snakket menneskelig språk og angrep deg med våpen. Det er en annen form for skrekk. I femmeren handlet det mer om lys og mørke og nye områder, kontraster og lignende. En helt ny form for skrekk, mener Takenaka.

Dog vil Nintendo 3DS-spillet Revelations, som lanseres tidlig til neste år, fokusere mer på den klassiske skrekktypen. Her blir det tilbake til et hjemsøkt hus i uhyggelige omgivelser.

Neste konsollspill i serien er Resident Evil: Operation Raccoon City, som nylig fikk lanseringsdato 20. mars til neste år.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din