5 gode grunner til å spille dataspill

Hvem elsker ikke å spille? Følelsen å starte et helt nytt spill, overvinne hindringer og oppleve nye verdener er uten sidestykke. Noen tror at det å spille kun er bortkastet tid, men de kunne ikke tatt mer feil. Det å spille jevnlig tilfører nemlig mye mer enn en skulle tro. Vi skal se mer på hvilke positive innvirkninger det kan ha på oss, i denne artikkelen.

Etter hvert har det kommet tusenvis av spill på markedet. Det er ikke alltid lett å vite hvilket en skal velge, men heldigvis finnes det mange gode spillguider på nett.  Noen foretrekker spill uten for mye action, og foretrekker at ting går rolig for seg. Andre igjen vil ha et spill fullspekket av action og full fart. Uansett hvilket action-nivå du foretrekker, er det fortsatt mye å lære fra spillverden.

Det første spillet kom på markedet for flere tiår siden. Noen av oss husker fortsatt spillet snake, som hadde noe av den enkleste grafikken du kan tenke deg. I begynnelsen besto spillet kun av en slange dannet et av tallet o. Denne ble lengre etter hvert som den plukket opp tatt på veien. Fargene var så som så, og bildet var ikke sylskarpt. I likhet med samferdsel og infrastruktur i landet, har mye skjedd på spillfronten siden da.

Mye har altså skjedd siden den gang, og spillene nå til dags minner ofte mer om en høykvalitets-film, enn om et dataspill. De tilfører også adskillig mer til livet til spilleren. Her kan ungdom faktisk lære ferdigheter som vil hjelpe dem videre både i det private og i arbeidslivet. Vi skal nå se litt nærmere på de aller beste grunnene til å spille dataspill.

Bli en bedre problemløser

Visste du at det å spille kan gjøre deg bedre på å løse problemer? I de fleste spill møter vi på utfordringer, og disse må løses for at vi skal komme videre. Noen spill tar dette enda lengre, og har lagt ut en rekke hindringer i løypa, hvor du tvinges til å tenke og handle raskt. Disse ferdigheten kan du ta med deg inn i det virkelige liv.

I arbeidslivet er det å være en god problemløser høyt ansett. I enhver bransje møter vi på utfordringer, og den som kan løse disse best mulig blir raskt populær. Dette igjen kan føre til at du får en enda bedre stilling, og sånn sett vokser i gradene. Vår moderne verden går rasende fort, og den som kan henge med og løse utfordringene vi møter på veien ligger godt an. Om du er på jakt etter et spill for å utvikle disse egenskapene, kan spillguide.com hjelpe deg godt på vei.

Det bygger team-følelsen

Spill er virkelig ikke som i gamle dager, da du spilte alene og for deg selv. Nå kan de fleste spill kobles til andre, og dere kan oppleve spillverden sammen. Det gjelder spesielt i mange eventyr-spill og spill hvor dere jobber aller best som et team. Dette gjør at dere bruker alle deltagernes styrker, og kommer lengere enn dere ville gjort på egenhånd.

Det å jobbe som er team er viktig på en rekke arbeidsplasser, og viser at du har gode samarbeids-egenskaper. Dett er noe en potensiell arbeidsgiver vil se som noe positivt. Det er ikke alle som har evnen til å løse oppgaver som del av en gruppe, og disse vil falle igjennom i noen bransjer. Selvfølgelig er det å være selvstendig også et stort pluss, men om du kan jobbe godt både alene og sammen med andre, har du en stor fordel.

Du utvikler sosiale ferdigheter

Om du spiller et av de populære spillene hvor du kan kommunisere med andre, vil du lære deg å kommunisere med mennesker fra hele verden. Dett er et stort pluss i vår for å utvikle dine multi-nasjonale ferdigheter. Mange blir tidlig svært gode i engelsk, akkurat på grunn av denne type kommunikasjon i spillverden.

Verden blir mindre og mindre, og det å kunne snakke flere språk, og kommunisere med mennesker uavhengig av kulturell bakgrunn er et sort pluss.  Dett er også noe mange arbeidsplasser setter høyt, da de har mange ansatte fra hele verden.

God underholdning

Selv om spillverden lærer deg en rekke viktige ferdigheter, kan vi ikke stikke under en stol, at det å spille – det er gøy! Det gir oss spenning og fantastisk underholdning i en ellers grå og kjedelig hverdag, og gir oss noe å glede oss til. Det kan også være en god ide og bruke spilletid som belønning etter å ha gjennomført ulike ting. Dette kan være etter eksamen eller etter å ha oppnådd andre mål.

Lærer oss å ikke gi opp

Ofte får vi utfordringer vår vei som virker for store. Det er da lett av vi gir opp spennende prosjekter eller gode intensjoner. Om vi er vant til å spille mye, har vi allerede bygget opp en muskel som får oss til å prøve igjen, og igjen. Om du overfører denne ferdigheten til resten av livet vil du se gode resultater.

Kjenner du deg igjen? Eller er det flere ferdigheter du mener spill kan gi oss? Vi håper du velger spill som gir deg mye på alle måter, og ikke gir opp når de blir for vanskelige. Lykke til!

User rating: 0Score rating: 0Average rating: 0Score:Lansering:Utvikler:Utgiver

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]