Halo 4

Halo-trilogien var ei over. I stedet overlater Bungie stafettpinnen til 343 Industries, som med Halo 4 markerer starten på en helt ny trilogi. Halo 4 er også spillet som tar jomfrudommen til undertegnede når det kommer til hovedspillene i Halo-serien, da jeg tidligere kun har spilt strategispillet Halo Wars som kom ut i 2009.

Halo 4 fortsetter omkring syv år etter hendelsene i treeren. Igjen får du spille som Master Chief og oppleve hans historie, kompanert av Cortana – en virtuell kvinne som hjelper han på reisen. For fansen blir det et kjært gjensyn med et fantastisk univers, mens for meg som ny Halo-spiller blir det en spennende introduksjon til serien.

Spennende, vakkert og rett frem

Først som sist kan jeg bekrefte det du helt sikkert er klar over allerede: Halo 4 ser meget, meget bra ut, og er nok med på å markere hvor mye man kan tyne ut av Xbox 360. Omgivelsene er varierte og settingen er spennende. Selve universet er rett og slett et mesterverk av en skapelse, slik at spillgleden økes deretter. Alle brettene virker veldig gjennomtenkte, slik at man alltid finner et skjulested når det skulle trenges – enten det måtte være bak en steinsøyle eller i en liten avstikker av et rom.

Når du kombinerer god presentasjon med en velskreven og godt fortalt historie skal det mye til for at det går galt. Fremføringen er god, kuttscenene er til tider eksepsjonelle og dialogene holder høy klasse. Det jeg mangler er de store overraskelsene, eller «sjokkmomentene», som kunne ha rettferdiggjort alt jeg har hørt og lest om den fantastiske Halo-serien. Halo 4 kjører i den trygge filen. Selve spillmekanikken er problemfri – men for min del blir det noe mye skyting og lite tenking. Stort sett dreier det seg om å plaffe ned en ny mengde fiender for å komme seg til neste «waypoint». Klassisk førstepersons skyting, men jeg hadde forventet noe ekstra av Halo. Og – det kan da ikke være bare meg som synes fiendene tåler litt for mye?

Allikevel er det med stor glede at jeg spiller meg igjennom enspillerkampanjen. Det byr på utfordringer, samtidig som det aldri føles knotete eller unødvendig. Førstepersons skyting har heller aldri vært bedre på konsoll. Med det mener jeg at sikting, bevegelse og kamerabevegelser fungerer knirkefritt. Så vidt jeg har skjønt introduserer også Halo 4 en ny fiende, slik at variasjonen her også blir brukbar, da du må kjempe mot flere ulike monsterslag. For å ha nevnt våpenutvalget med noen ord – så kan det beskrives som svært godt, eller rett og slett perfekt. Alle våpnene har sine bruksområder og antallet er bra, slik at man slipper å plukke opp haugevis med nyttesløse våpen. Det samme gjelder ammunisjonen. At man går tom innimellom og må ut på slagmarken for å finne nye våpen gjør det hele bare mer spennende.


Cortana: «Så går du hit, også gjør du sånn også vinner vi.»

Kongen på haugen

Jeg kan nå skjønne hvorfor Halo-spillene har vært spilt over fem milliarder timer på Xbox Live. Om du lurer på om Halo 4 fungerer bra over nett – så er svaret enkelt og greit JA.

For når enspillerkampanjen er unnagjort på under ti timers spilletid, har man to valg. Man kan returnere til det mye lengre, og dypere «Assassin’s Creed 3», eller så kan man bruke bøttevis av timer via Xbox Live og spille med andre Halo-fans. Velger man sistenevnte, blir man garantert ikke skuffet. Online er spillet fullspekket med innhold, hvor utvalget spillmoduser er nærmest komplett. Her er det klassiske spill som «kongen på haugen», «capture the flag» eller noe så simpelt som lagspill. Man har også en gøyal «flood»-modus, hvor man må unngå nærkontakt med monstrene (som styres av andre spillere). Finner du ikke noe interessant her – så tror jeg ikke det er spillet som er problemet.

Når du først har funnet din favorittmodus kommer du garantert til å bli sittende. Banene er meget godt designet, og Halo 4 er virkelig en online-konge. Med et velkjent «ranking»-system samler man underveis inn erfaringspoeng og kan låse opp nye våpen og muligheter. I modusen «Spartan Ops» kan man også få lasted ned ekstra historiebasert innhold som kan spilles sammen med venner eller bekjente. Dette kan altså forsvare en noe kort enspillerdel, men modusen er kun tilgjengelig for gullmedlemmer slik at man i praksis må betale ekstra for å laste ned dette. Ikke helt bra …


Master Chief: «To infinity … and beyond!» Eller var det ikke sånn?

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]