Test: Creative SB Blaze

Husker du gaming-headsettet «Fatal1ty», som var et produkt lansert etter et samarbeid mellom spilleren med samme navn – og Creative Labs? I så fall kommer du muligens til å falle pladask for Creative SB Blaze som vi nå har testet, ettersom dette er den offisielle arvtageren til det nevnte headsettet.

Creative SB Blaze er et såkalt «budsjett-headsett», der man har prøvd å skape så god lydkvalitet som mulig til tross for den lave prisen. Og etter å ha testet hodetelefonene i noen uker så må vi absolutt godkjenne lydkvaliteten, men den lave prisen (utsalgspris i Norge på rundt 400 kroner) gjør at både utseende og kvalitet føles forholdsvis enkel og billig. Men kan man forvente mer i denne prisklassen?

Creative SB Blaze er altså ikke noe førstevalg for den kresne spilleren som er avhengig av mest mulig presis lyd og som bruker lyd som et viktig verktøy i spillingen. Til dette er lydkvaliteten for dårlig, og vi merker stor forskjell fra for eksempel dette Creative-headsettet som vi testet i fjor. I spill som Counter-Strike: Global Offensive er det langt vanskeligere å bruke lyden til sin fordel her, og man merker stor forskjell på akkurat surround-biten.

Samtidig er headsettet ikke like behagelig å ha på seg. Misforstå oss rett, det er ikke ubehagelig, men det sitter ikke ekstraordinært godt på skrotten heller. Det er ekstremt lett, noe som er både positivt og negativt, siden det føles lett på hodet – men til gjengjeld føles det veldig billig og noe skrøpelig.

Men igjen så er det absolutt godkjent i forhold til prisen. Mikrofonen er justerbar og ifølge undertegnedes spillkamerater så gir den god lyd. Til spill der man ønsker å ha lyd, men der den ikke er avgjørende – og der man først og fremst bruker headsettet til å kommunisere med andre spillere – så er Creative SB Blaze absolutt godkjent.

Satser man på å nå øverste nivå i rankingsystemet til Counter-Strike: Global Offensive, så vil det bli ekstra vanskelig med disse på ørene. Da bør man spytte i noen hundrelapper ekstra for å få mest mulig presis lyd. Men som headsett for den som liker å spille på laptop, og vil ha et noenlunde billig headsett som er enkelt å frakte med seg, så kan Creative SB Blaze være et godt valg.

I forhold til headsett som koster rundt 200 kroner fra mer eller mindre ukjente produsenter, så er forskjellen mellom disse og Creative SB Blaze stor nok til at vi anbefaler sistnevnte. Men igjen så er forskjellen mellom disse øretelefonene og et par som koster 700-800 kroner også veldig store. Tar man derfor seg råd til å spytte inn det dobbelte, så anbefaler vi at man heller gjør dette.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]