Klart for nytt Call of Duty

Natt til den 13. november lanseres Call of Duty®: Black Ops II, som er det niende spillet i Activisions populære spillserie Call of Duty®. Forrige spill i serien slo alle salgsrekorder ved lanseringen og vippet storfilmen Avatar av tronen.

Siden Call of Duty ble lansert for første gang i 2003 har serien blitt et populærkulturelt fenomen med et bredt publikum langt utover den stereotype gameren. Hvert nytt spillslipp regnes som årets største spillansering.

Activision og utviklingsstudioet Treyarch har samarbeidet med en lang rekke profiler fra underholdningsindustrien under produksjonen av Call of Duty®: Black Ops II. Handlingen i spillet er veldig sentral og det er David Goyer (Batman begins) som står bak manuset som beskriver et scenario der en kald krig bryter ut mellom USA og Kina i 2025. Musikerlegenden Trent Reznor (Nine Inch Nails, The girl with the dragon tattoo) har laget den stemningsfulle musikken i spillet, som også inneholder den nye singelen ”Carry on” fra metallbandet Avenged Sevenfold.

Spillets nyeste teaser-trailer ”Surprise” er regissert av Guy Richie (Sherlock Holmes) og har en rekke kjente navn foran kameraet – bl.a. den amerikanske skuespilleren Robert Downey Jr (Iron Man), det franske stjerneskuddet Omar Sy (The Intouchables) og den russiske YouTube-sensasjonen Kyle Lamar (FPSRussia). Traileren har allerede fått over 18 millioner visninger på YouTube.

– Vi har lagt ned veldig store ressurser på alt fra den spennende handlingen til den knivskarpe grafikken. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Vi har samarbeidet med noen av de mest spennende navnene fra både spillbransjen og fra den bredere underholdningsindustrien, med mål om å skape det beste spillet i serien – hittil. James Bond og Taylor Swift får unnskylde oss, men dette er den største underholdningslanseringen innenfor alle kategorier, og det blir spennende å se reaksjonene i Norge, sier Daniel Gustafson, PR-sjef hos Activision i Norden.

Hver ny del i CoD-serien har vært en større suksess enn sin forgjenger og det er ingenting som tyder på at det skal bli annerledes for Call of Duty®: Black Ops II. Det har vært et stort press på forhåndsbestillingene med rekord på bl.a. amerikanske Amazon og Gamestop i Norden. Ved lanseringen forventer Activision at ca. 15 000 butikker åpner dørene ved midnatt den 13. november. Ved midnatt kommer også Call of Duty-profilen og YouTube-fenomenet Tobias «Tejbz» Öjerfalk til å livestreame Call of Duty ®: Black Ops II, som blir litt av en verdensbegivenhet når spillet slippes offisielt i hjemlandet USA først noen få timer senere.

– Call of Duty er spillenes spill for meg. Uansett om du liker rask action eller er på jakt etter en actionfylt historie, er det noe å hente her. Det er høyt under taket på hvor god du kan bli i spillet, så det fanger mange fra første start, men samtidig kan man holde på i veldig lang tid. Man kan spille det så mange ganger man vil uten å bli lei, sier Tobias ‘tejbz «Öjerfalk.

I tillegg til salgssuksessen har CoD blitt et populærkulturfenomen, dels utenfor dataspillenes verden. Det finnes flere eksempler på virkelig dedikerte fans som har tatovert logoen på kroppen, par som har møttes på spillets online plattform, eller fans som Niels Thornberg i Danmark som har bakt sin favorittbane som en kake.

Call of Duty i tall

· Rekord for flest solgte spill i USA og Storbritannia 24 timer etter lansering: Call of Duty®: Modern Warfare 3, med 6,5 millioner eksemplarer
· Call of Duty®: Modern Warfare 3 tjente inn 1 milliard dollar på 16 dager etter lanseringen og slo den tidligere rekorden på 17 dager som Avatar hadde, den mest inntekstbringende filmen noensinne.
· Hver måned har Call of Duty®-serien ca. 40 millioner aktive spillere online over hele verden.
· Call of Duty®: Modern Warfare 3 hadde frem til i mars 2012 logget 1,6 milliarder spilte timer på onlineplattformen.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]