F1 Race Stars

Tidligere i år testet jeg «F1 2012» fra Codemasters. Nå står «F1 Race Stars» for døren. Førstenevnte var en fantastisk mulighet til å oppleve kjørefølelsen i en Formel 1-bil. Hva kan da sistenevnte tilby? Jo, seig kjøring med tegneserieaktige Formel 1-helter.

«F1 Race Stars» er altså en kartracing-versjon av Formel 1-sporten. De kjente sjaførene som Michael Schumacher og Fernando Alonso er naturligvis representert, bare i tegneserieformat og med gigantiske hoder. Søtt nok egentlig, dette kan være den perfekte introduksjonen til Formel 1-gærne fedre som på død og liv ønsker at poden skal dele den samme interessen.

Presentasjonen er altså grei. Banedesignet er egentlig veldig bra, med varierte miljøer – som i Formel 1 – fra alle verdensdelene. F1-elementer er ivaretatt, som plutselig regnvær, nødvendige reperasjonsstopp i depoet og den irriterende «safety car». Det er bra. Beklageligvis stopper listen over positive ting med «F1 Race Stars» allerede nå.

Resten er egentlig en tørr og kjedelig affære. Som kartracing basert på F1 har utviklerne sørget for at også styringen er vanskelig. Eller elendig. Det tar en halvtime å gjennomføre en skarp sving, noe som etter min mening er helt feil for et bilspill av denne typen. Tro mot bilene sine, men det skaper en kjørefølelse som ingen kartracere ønsker å se. Kombinerer du dette med den uutholdelige lengden på løpene, sitter du igjen med lite moro. Enkelte baner er så lange og har så mange runder at du kan bli sittende oppmot ti minutter – og det strider mot alt jeg mener en kartracer bør stå for – fart, lettstyrte biler og morsomme items.

«Items», ja. Som resten av spillet er også dette (naturligvis) «Mario Kart»-inspirert. Bare mye dårligere gjennomført. Her snakker vi bobler i forskjellige farger. Bobler som kan slippes bak, varmesøkende bobler eller helt vanlige bobler. Gjenstander for å hjelpe de som havner bakerst er også inkludert, for eksempel «Safety Car» som skal samle feltet igjen. Problemet er at ingen av disse gjenstandene gjør jobben sin skikkelig. Totalt sett er det ingen spenning i å kjøre på en «item block», slik det alltid har vært i de gode, gamle Mario Kart-spillene.

Online eller lokal flerspiller er mulig, men lite benyttet. Før lansering var det tomt på nettet, og jeg inviterer ikke vennene mine til å spille «F1 Race Stars» med meg. For jeg ville heller ikke ønsket å bli invitert til det.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]