Gode grunner til å spille spill

Mange tenker at spill er tidsfordriv og en unyttig form for underholdning, og de velger det derfor bort til fordel for mer givende og målrettede interesser. Men det mange ikke vet, er at å spille spill kan ha mange fordeler både for deg selv og ditt sosiale liv. Tar du noen forholdsregler og spiller med måte, kan faktisk spilling være sunt på flere måter – i hvert fall om du spiller innenfor rimelighetens grenser. Det er sunt for hodet ditt, og det kan øke den sosiale tilstedeværelsen og relasjonen din til andre. Dessuten gir de riktige spillende deg strategiske utfordringer som faktisk kan gjøre deg smartere.

Velg de rette spillene

Alle elsker spill, og spillene finnes i mange varianter. Noen er veldig simple, uten den store underholdningsverdien og noen egentlig nytte. Andre spill derimot er mer tidkrevende, gir deg utfordringer og problemstillinger som må løses. Hvorvidt disse spillene gir flere fordeler enn ulemper for brukere er oppe til evig diskusjon blant de sakkyndige, men stadig flere forskere heller mot at spilling gir økt læring innenfor flere felter.  

Lær språk

For eksempel kan du velge å spille spill på engelsk, og på den måten lære deg et nytt språk på en morsom måte. Mange av de større spillene på markedet utgis kun på engelsk, og et par andre store språk, og det gjør at både finske spillere som finner spill på artsara.fi og andre spillere verden over blir nødt til å lære seg engelsk. Det igjen bidrar til at flere mennesker verden over lærer seg verdensspråk og kan kommunisere seg imellom.

Ha det gøy

Selv om mange av oss fokuserer på at alt vi foretar skal forbedre oss som mennesker, er det viktig å huske at det er lov å slappe av. En av de beste grunnene til å spille spill, er rett og slett at de gir deg muligheten til å koble ut og bare gjøre noe gøy. På nettsider som counterstrikebetting.net kan du spille selv eller følge med på at andre spiller, og du kan satse på hvem som vinner. Om du satser feil er i hvert fall underholdningen og spenningen på plass – perfekt for et avbrekk i en hektisk hverdag.

Vær sosial

Spill er i aller høyeste grad en sosial aktivitet, der du kan spille mot andre – eventuelt med andre – og på den måten få stimulert sosiale behov mens du gjør det du liker aller best. Nymotens spill lar deg dessuten kommunisere med andre spillere underveis, via flere plattformer, og det gir rom for å inngå nye bekjentskaper og vennskap, der dere har en felles hobby som knytter dere sammen.

Forbedre hjernen din

Noen spill krever ekstremt mye av deg, rent strategisk, og ved å velge denne typen spill kan du trene opp hjernen, forsinke alderdommen og rett og slett bli smartere. Typiske strategispill som gir helsefordeler er sjakk – et spill som krever god kunnskap, utholdenhet og ekstrem evne til god planlegging. Ved å spille sjakk regelmessig, alene eller med andre, vil du oppleve at læringskurven stiger jevnt og trutt, noe som betyr at også hjernen din utvikles.  

User rating: 0Score rating: 0Average rating: 0Score:Lansering:Utvikler:Utgiver

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]