EA og The Sims går inn for likestilling

Mens man i Russland har valgt å sette 18 årsgrense på det kommende spillet The Sims 4 på grunn av at du i spillet kan innlede forhold med samme kjønn, har Electronic Arts i Norge inngått et samarbeid med Oslo fagottkor. Under EuroPride-paraden førstkommende lørdag vil Fagottkoret synge av full hals fra ”simmene” sin flåte.I The Sims 4, som lanseres 4. september, velger du ikke om du er homo- eller heterofil, akkurat som i virkeligheten. Silje Grønli, markedssjef i Electronic Arts, sier The Sims alltid har vært, og alltid skal være, et spill for alle.

– I Russland begrunnes 18-årsgrensen med at barn skal beskyttes mot informasjon som kan være skadelig. Det å inngå et forhold med samme kjønn er altså skadelig i følge russisk lov. Dummere blir det ikke. Vi ønsker derfor å markere vår avstand fra det med en feiende flott flåte i EuroPride sammen med fantastiske Oslo fagottkor, sier hun.

Kontroversiell lov

Andreas Birger Johansen, andrebass i Oslo fagottkor, sier de har inngått et samarbeid med The Sims 4 for å markere avstand fra den kontroversielle loven som gjør det forbudt å promotere homofili i Russland.

– At Russlands homofobe lovgivning får konsekvenser for et uskyldig dataspill er tragikomisk. Vi er ikke et politisk kor, men vi benytter gjerne anledningen til å synge ut for toleranse. Selvfølgelig bør alle kunne velge hvem de er kjærester med i dataspill, slik de kan i The Sims 4, sier han.

The Sims 4

The Sims 4 som kommer til PC i september er spill der du kan skape din egne virtuelle verden via følelsesrike og smarte simmer som våkner til liv gjennom en kombinasjon av fri vilje og det du velger å gjøre med dem. Du kontrollerer simmenes hjerte, kropp og sjel, og gir historiene deres liv.

– I The Sims 4 er du deg selv. Om du ønsker å inngå et forhold til noen av samme kjønn spiller selvsagt ingen rolle. The Sims 4 reflekterer verden på en sunn og naturlig måte. Vi oppfordrer alle til å komme for å heie på oss i paraden. Vi har plass nummer 33 i paraden, avslutter Silje Grønli.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]