MLB 13: The Show

Javel… Det er tydeligvis ikke nok at jeg er blitt hekta på amerikansk fotball gjennom et par Madden-spill opp igjennom årene. Skal jeg bli hekta på baseball også?? Nå satses det sterkere på varemerket som ER folkesporten i USA; nemlig baseball. MLB 13: The Show byr på timesvis med moro som tar minnene tilbake til barndommen, ved å gi meg en mer proff utgave av det jeg engang likte best med gymtimene. Altså «slåball». Dette ble mye mer moro enn jeg noen gang kunne forestilt meg!

HOMERUN!!!!

Følelsen av å slå en homerun er ubeskrivelig, men det er jo det spillet handler om. De store øyeblikkene hvor mestringsfølelsen oser, og man føler at man har skapt et lite magisk øyeblikk hjemme i stua. MEN det er jo lang i fra det MLB handler om. En homerun er en liten brøkdel i det store regnskapet, for det levnes ingen tvil her… MLB 13: The Show er et omfattende spill på mange måter.

Det beste med dette spillet er at det ikke er så vanskelig å komme inn i selve spillet på banen, men det er et hav med statistikk, regler, spillerattributter og lignende som jeg enda har til gode å komme inn i. Det er også det som gjør spillet så fantastisk bra. Det er så stort at jeg hele tiden finner nye detaljer som drar meg dypere inn i et spill, som for meg bare har vært en liten kommentar i margen i en bred og stor sportsverden. Baseball er faktisk en sport som fortjener mye mer oppmerksomhet, og det er faktisk ikke så innviklet som det kan virke som heller, om man først kommer litt inn i det.

TO SVÆRT SÅ FORSKJELLIG SPILLVERSJONER

Det jeg så mest frem til med et baseball-spill var nok at jeg kunne ta i bruk Move-kontrollerne igjen. Forskjellen mellom å bruke Move-kontrollene, og det å bruke en vanlig kontroll er meget stor. Ja, forskjellen er så stor at det gir meg to HELT sprikende spillopplevelser. Fra små og enkle trykk på den vanlige kontrollen til at man følger opp et slag med Move-kontrollen.. Det er en helt egen og god følelse at man faktisk fysisk har slått etter en ball. Det plasserer meg som spiller et steg nærmere en komplett spillfølelse.

Det dumme med Move-kontrollen er at skuldra mi omtrent går ut av ledd etter én kamp. Kroppen får seg faktisk en fysisk påkjenning ulikt mye annet i hverdagen, og det er lett å skjønne at denne sporten har sine skadehistorier. En slik fysisk påkjenning gjør at jeg ofte tyr til den vanlige håndkontrollen, selv om det gjør spillet litt mindre autentisk. Old school-style fungerer fint det også.

ER DET FOR VANSKELIG?

Mange utenforstående kan kanskje tenke at baseball er et komplisert spill med altfor mange regler og altfor vanskelig spillkontroll. Det er faktisk ikke så vanskelig, og etter et par kamper begynner det å sitte litt bedre. Allikevel så skal jeg ikke legge skjul på at det er mye å tenke på i kampens hete, men det er bare en av tingene som gjør MLB 13: The Show såpass interessant.

For eksempel så er det UTROLIG mye taktikk og psykologiske faktorer som spiller inn. Skal man velge en skruball, hvor skal den plasseres, hvor god er pitcheren (kasteren) eller slagmannen? Det er mye å tenke på i hvert trekk av spillet, noe som gjør at jeg kan dra sammenligninger til både sjakk og strategispill. Men skal man prelle bort noen lag for å forklare sporten så enkelt som mulig, så er det snakk om at en pitcher skal forsøke å få ut tre slagmenn ved å kaste strikes. Tre strikes og én slagmann er ute. Strike er noe som skjer når pitcheren kaster innenfor et gitt felt og slagmannen ikke slår, eller at man kaster en ball utenfor det gitte feltet (som da kalles ball) og slagmannen svinger og bommer. Nei, det er ikke så komplisert og det må nesten prøves for å se hvor enkelt akkurat DET er.

Spillets beste aspekter er mange, men jeg må nesten trekke frem enda en ting som gjør at MLB 13: The Show fremstår som et av de beste spillene jeg har spilt i det siste. Det er så mange spillmoduser å velge blant at jeg nesten blir svett. Man kan lage sin egen spiller og følge ham på vei til en mulig stor karriere, man kan velge ett (eller flere) lag og starte en sesong, man kan spille online og mye, mye mer. Spillet gir så utrolig mange varierte spillmoduser, så jeg må nok belage meg på flere dager med spilletid før jeg får testet alt til det fulle.

KONKLUSJON

Min oppfatning av baseball er fullstendig opp-ned nå, i forhold til mitt tidligere forhold til USAs kjære folkesport. Ikke bare ser spillet helt strøkent ut grafikkmessig, men totalopplevelsen fra man setter i spillet, til man f.eks. har spilt gjennom en sesong med din selvlagde spiller, er helt rå. Det er flott psykologisk spill, med haugevis av nyanser i alle ledd. Ja, det er en komplett spillopplevelse. Og ja, jeg er hekta.

PLUSS:
1. Tok meg med storm
2. Nydelig grafikk
3. Mengder av omfattende spillmoduser
4. Spennende psykologisk spill i hvert bidige trekk

MINUS:
1. At man blir litt sliten av å bruke Move-kontrollene

DOMMEN:
10/10

Likte du dette, liker du også:

1.Tiger Woods PGS Tour 14
2.Virtua Tennis 4
3.Madden NFL 13

User rating:

Score rating:

Average rating:

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]