Hvordan fungerer gaming med ørepropper – «in ear gaming»?

Creative har rundt dette årsskiftet lansert mange spennende hodetelefoner i den populære Sound Blaster X-serien, med både såkalte «in ear»- og «overear»-hodetelefoner for gaming – i alle mulige prisklasser.

Vi har fått muligheten til å teste Creative Sound BlasterX P5 Pro-Gaming, som er av førstnevnte type. Vi snakker altså om typiske øreplugger her, som tidligere har vært mest brukt til å spille av musikk fra telefoner eller MP3-spillere med.

Men nå skal man altså konkurrere i dataspill der lyden spiller en svært avgjørende faktor med øreplugger fremfor de tradisjonelle hodetelefonene som alltid har vært ikonisk for gamere.

Da stiller vi samtidig spørsmålet – kan man spille spill som Counter-Strike: Global Offensive på en optimal måte med øreplugger?

Kvalitetsinntrykk fra første stund

Med en utsalgspris på nærmere 1000 norske kroner virker Creative Sound BlasterX P5 kanskje noe dyr til å være øreplugger, men sammenlignet med «vanlige» hodetelefoner så er egentlig ikke prisen så ille. Samtidig får man et meget bra kvalitetsinntrykk bare av den solide og flotte innpakningen (ikke at vi lar oss lure av litt hard plastikk – naturligvis – men det føles jo veldig bra da …)

Samtidig ser hodetelefonene stilige ut. Den røde og sorte/metallic-fargen som er ikonisk for Creatives SoundBlaster X-serie er naturligvis det som preger designet. De er lette, føles solide og sitter meget godt i ørene. Ørepluggene har som standard kun én plugg som sender signaler både for lyd og mikrofon, men i pakken følger det også med en liten overgang som skiller ut mikrofon og lyd i to forskjellige utganger slik at det er optimalt for bruk på PC.

Utover dette så følger det også med en liten og smart bæreveske til ørepluggene, samt to ekstra par med ørepropper i henholdsvis large og small størrelse i tillegg til medium. Kvalitetsinntrykket er det ingenting å utsette på, med andre ord.

Byr på en bra lydopplevelse

Førsteinntrykket er også meget bra. En ting som er viktig med hodetelefoner når man spiller spill som CS:GO, er et støy utenfra blir isolert. Dette spesielt hvis man deltar på LAN-parties eller lignende, eller bare har en familie hjemme som bråker mye. I følge pakningen skal ørepluggene ha en støyreduksjon på over 95 prosent, og det kan vi skrive under på at så godt som stemmer. Når du setter pluggene i ørene vil du neppe høre det selv om det går en flyalarm 100 meter fra døren din.

Videre så danner vi oss kjapt et bilde av kvaliteten på lyden, der man enkelt kan sammenligne med bruken av tradisjonelle headsett. I starten føles det noe uvanlig å spille med øreplugger, men lydbildet er upåklagelig. Vi har primært testet ørepluggene med CS:GO, og det fungerer utmerket til akkurat dette spillet. Faktisk føles det som at lyden blir enda enklere å stedfeste med ørepluggene fremfor et par med vanlige hodetelefoner, og det oppleves som enda enklere å bruke lyd til sin fordel etter de mange forandringene som har vært i lydsystemet i dette spillet de siste månedene.

Med andre ord føltes det som vi dro en viss fordel av å bytte til disse ørepluggene sammenlignet med hodetelefonene Creative SoundBlaster Tactic 3D Rage, som vi testet for snart halvannet år siden.

I tillegg er komforten med ørepluggene svært god, i alle fall i forhold til hva undertegnede forventet. Etter 4-5 timer med forholdsvis sammenhengende spill fikk man den «normale» følelsen av at man har hatt ørepluggene stappet i øret litt for lenge, men etter litt justering sitter de upåklagelig godt igjen.

Oppsummering

Inntrykket vårt av det første møtet med «in ear gaming» er absolutt positivt. Faktisk så vil jeg påstå at lydnivået på disse ørepluggene er bedre enn de fleste hodetelefonene vi har testet tidligere. Når det er sagt så er prisnivået på de fleste av disse godt under prisen på P5 Pro-Gaming, så det er uansett ikke helt sammenlignbart.

Men til en overkommelig pris byr Creative SoundBlasterX P5 Pro-Gaming på utmerket lydkvalitet, god komfort og bra design. For deg som ønsker å bytte ut de ikoniske hodetelefonene med et par lette og lekre øreplugger, så kommer du ikke til å bli skuffet dersom du velger disse.

Se hva norske medier mente de de anmeldte Counter-Strike: Global Offensive i 2012.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]