The Walking Dead: Survival Instinct

Film → spill. Vi har vært der mange ganger, og så mange utviklere har feilet med å gi spillerne det de vil ha. En god opplevelse som man kan relatere til filmen/tv-serien man er så glad i. Utvikleren Telltale Games gjorde i fjor stor suksess med sin tolkning av «The Walking Dead», i et spill med en dyptgående historie hvor du selv måtte foreta en del vanskelige valg, men som ikke inneholdt kjente elementer fra tv-serien.

I «Survival Instinct» er pipens lyd noe annerledes. Du får spille som «Daryl» i en slags forløper til handlingene i serien. Du får oppleve hans opplevelse i det zombieutbruddet skjer. Her handler det ikke om å ta valg – det handler rett og slett om å holde seg i livet. Spillet gir deg ulike metoder å gjøre det på, men hovedtanken er tro mot tv-serien. Våpen tiltrekker seg oppmerksomhet og bør bare brukes ved nød. Ammo, bensin og mat er mangelvare, så her er det bare å rasjonere. Men fungerer dette i praksis?

Snik deg frem, nei faen – «run and gun»

Man blir altså lært opp av spillet til å gjøre forsiktige handlinger. Det tar en liten stund før du finner ditt første våpen, og ganske lang tid før du blir utstyrt med den berømte «crossbowen». Dermed er du overlatt med en kjip kniv og hjelpemiddelet ditt er distraksjoner. Spillet legger opp til at du skal bruke flasker og andre gjenstander for å distrahere «walkerne». I starten fungerer det ganske greit og man unngår å skyte på åpne områder – du har ikke mye ammunisjon og du vil ikke ha en zombiehorde som presser deg opp i et hjørne.

Eller vil du egentlig det? Når du først har zombiene i nærkamp så er det egentlig relativt lett å bare stikke dem i hodet en etter en. De står i kø for å dø. Der hvor snikingen først er spennende, vil du etter hvert oppdage at det er mer effektivt å bruke det store våpenutvalget du har bygd deg opp. Og langt morsommere. Skulle det oppstå problemer er det ikke verre enn å løpe fra horden – en løsning som etter hvert viste seg å være langt effektiv enn sniking.

Det er også ganske kjedelig å bruke nærkampvåpnene, enten det er en kniv eller et balltre. Fiendene er enkle å få has på, men krever ofte flere slag. Da er det langt mer effektivt med ett skudd i hodet. Spesielt merket jeg dette på ett av spillets brett, som strekker seg over et halvlangt område med zombier spredt jevnt utover. Først prøvde jeg å plukke de en etter en ved å bruke armbrystet eller snike meg bak dem. Dette tok lang tid, og til slutt ble jeg overlumpet av en gruppe «walkere» mens jeg samlet inn pilene.

På andre forsøk plukket jeg én og én med rifla. Det gjorde at oppmerksomheten kom mot meg, men desto enklere å fortsette å plaffe de ned. Den måten spillet legger opp til å spille på belønner deg ikke nok til at det er fristende i lengden.

Ulikt andre zombie-spill

Forutenom de to hovedpersonene er det lite som minner om selve tv-serien. Musikken er der, hovedkarakterene har til og med fått stemmene til de opprinnelige skuespillerne, men det stopper egentlig der. Dermed er det egentlig bare et helt greit skytespill med lisensen til «The Walking Dead».

Spillet tilbyr ikke en åpen verden, men ulike brett med relativt liten størrelse. Du kommer deg i mellom banene ved å trykke på et kart og velge rute. Her kan du velge forskjellige ruter, hvor enkelte vil bruke mer bensin og innebære større risiko for motorhavari. De første gangene er det spennende å måtte lete etter nye deler, men etter hvert håper du bare på å komme deg frem uten noen unødvendige stopp. Underveis vil du også støte på andre overlevende som vil slutte seg til gruppen din. Disse tilfører ikke spillet noe vesentlig – du kan utstyre de med et våpen og sende de ut for å samle resursser. For min del endte det stort sett opp med at de døde, og jeg brydde meg ikke mer om det.

Baneoppbyggingen er stort sett fin. Omgivelsene er til dels varierte og man vil oppleve at det er smått nervepirrende om natten. Selv om spillet legger opp en ganske tydelig løype for deg, så føles det ikke alt for linært. Du har gjerne flere dører å velge imellom og må lete igjennom områder for å finne gjenstander. Et veldig kjipt trekk fra utviklerne er at det plutselig respawner «walkere» bak deg når du har klarert et område. De kunne umulig ha gått dit, fordi det fins ikke flere veier dit. Dette burde virkelig ikke skjedd når spillet er lagt opp på denne måten.

En god porsjon bugs

Jeg støtte på mange rariteter underveis. Zombier som plutselig poppet igjennom et solid stålgjerde. Bilen din som plutselig var parkert i en trang bakgate uten noen veier hvor den kunne ha kjørt inn. Zombier som du har kappet av begge hendene på, men allikevel klarer de å holde deg fast i et forsøk på å spise deg. Det er alltid kleint å møte på noen med nøyaktig samme klesplagg som deg – og det burde ikke skje i en gruppe på fire zomber. I tillegg til noen grafiske problemer kunne mye altså vært gjort bedre her.

Allikevel hadde jeg det stort sett morsomt imens jeg spilte igjennom «Survival Instinct». Grafikken er ikke noe høydare, men musikken er med på å skape en til tider småskummel stemning. Det er egentlig lite som minner om «The Walking Dead», bortsett fra de to hovedpersonene og at verden går under, men underholdene var det allikevel.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]