The Sims 3

Omtrent halvannet år etter lanseringen av The Sims 3 for PC gjør EA simulatoren tilgjengelig for absolutt alle. Nå skal konsollfrikene slippe løs sine indre simmer, eller kanskje blir den vanligvis actionfylte Xbox 360-en okkupert av husets kvinnelige beboer? Et slik stempel har The Sims-serien nemlig hatt over hele linja; et typisk jentespill. Vi gutter foretrekker å sprenge terrorister, kappe av hoder på monstre og kjøre i 350km/h. Men jeg må ærlig innrømme at jeg på tidlig 2000-tallet og utover var innom både The Sims og oppfølgeren. Uten at det klarte å fenge meg så enormt mye. Klarer konsollversjonen anno 2010 av The Sims å lure meg inn i en virtuell virkelighet?

GRAFIKK

I bunn og grunn ser The Sims 3 på Xbox 360 benektelig bra ut. Med tusenvis av forskjellige teksturer kan du lage huset og simmene dine akkurat slik du vil. Problemene ligger heller i at The Sims i utgangspunktet er laget for PC-formatet. Selv om spillet er svært tilpasset konsollen, er kameraet til tider slitsomt å kontrollere med 360-stikken. Og hvorfor får man ikke se innsiden av de ulike byggene man besøker? Ta for eksempel jobben, hvor man kun kan se utsiden av huset, mens innsiden er et stort tomrom. Kjedelig!

MUSIKK

Hvis det er noe EA virkelig kan, så er det å tullelyder som spilleren forstår. Replikker er nemlig ikkeeksisterende i The Sims, men simmene lager ulike lyder som gjør at man enkelt forstår hva det dreier seg om i kombinasjon med tankeboblene som popper opp over hodene. Videre er bakgrunnsmusikken i gjenkjennelig Sims-stil – lys og positiv. Musikken som tyter ut av stereoanleggene er faktisk overraskende hørbar – selv om det kunne vært kult å høre noen reelle pop-låter her. Hvorfor ikke?

GAMEPLAY

Du kjenner helt sikkert til konseptet. Bygg en karakter, ofte deg selv, hjelp den til å finne venner, kjærligheten, få barn, karriere og ikke minst bygge ditt eget hus. Underveis møter du på mange utfordringer som du kan løse etter eget ønske. Akkurat som i virkeligheten. Men her er ikke konsekvensene dine like store dersom din kone kommer hjem fra arbeid og finner sin søster i heftig sengekos (eller på Sims-språket: WooHoo!) med nettopp deg.

Konsollversjonen inneholder stort sett det samme som PC-versjonen. Det første som slår meg når jeg begynner mitt nye liv er hvor mye som har forandret seg siden sist jeg spilte Sims. Her kryr det av muligheter, og jeg trenger noen timer på å sette meg inn i alt man kan gjøre. Etter hvert vil man merke hvor mye det faktisk er å gjøre i spillet, samtidig hvor lite tid man har til å gjøre det. Det skal jobbes, man skal dusjes og det skal spises. Nesten ikke tid til å ha det moro! Heldigvis åpner spillet for mange forskjellige muligheter til å løse dette problemet. Etter hvert som du opparbeider deg livserfaring og lykkes vil du få poeng som kan gjøre livet enklere for deg. Kanskje kjøper du muligheten til å være hjemme fra jobb, eller en stålblære som gjør at urinering ikke lengre er nødvendig. Slike muligheter gjør tilværelsen enklere og spillets gang mer underholdene.

Etter hvert flyr tiden faktisk veldig fort når man spiller Sims. Du tjener penger, får familie og blir nødt til å utvide huset. Byggingen er kanskje der hvor man merker best at man skulle hatt en datamus. Allikevel fungerer det greit, og mulighetene innenfor husbygging og møbler er det ingenting å utsette på.

Unikt for konsollutgaven er såkalte karmapoeng. Disse kan du bruke til å hjelpe simmene dine, eller stikk motsatt – lage et rent helvete. Sistenevnte inkluderer ting som jordskjelv, hjemsøking eller total ulykke. En morsom vri.
The Sims 3 er et ekstremt tidkrevende spill hvor det tar tid å oppnå ting. Spesielt når det er mye som skjer på en gang, inkludert venner, kjærlighet, familie, jobb og trening. Dermed er det lett å forsvinne inn i den virtuelle verden, men jeg må erkjenne at det føles rart å ligge på sofaen og spille Sims. Som nevnt er enkelte ting knotete, men det ligger liksom i konseptet at dette er et spill som hører til på PC. Allikevel er det enkelt å slå i hjel flere titalls timer med denne relativt enkle formen for underholdning. Holdbarhetsmessig finnes det bare en beskrivelse – helt til du går lei.

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]