Nike+ Kinect Training

November har vært en hektisk måned for meg. Uten å gå inn på detaljene, har «Nike + Kinect Training» en del av skylda. Da jeg skulle teste dette spillet antok jeg at det var grei skuring. Men neida – spillet skulle ha meg til å gjennomføre et treningsprogram på fire uker sammen med deres veltrente instruktør. Det ble mye svette, litt smerte og kanskje en småstygg glose med jevne mellomrom.

For å ta det praktiske først – du kommer til å trenge eksepsjonelt stor plass i stua di dersom du skal gjennomføre treningsprogrammet uten komplikasjoner. Og ikke bo i blokk. Vi bor i andre etasje, og har ikke alt for god plass i stuen. Dermed måtte spisebord og stuebord skyves unna, og allikevel ble det kaos når man skal kaste seg rundt sidelengs i ulike øvelser. Tror heller ikke nabokjerringa under var særlig fornøyd. Dermed ble jeg beordret opp i tv-stua i loftetasjen, og etter en heftig ommøblering klarte jeg å skape nok oppholdsrom til at det (på en måte) var mulig å gjennomføre øvelsene.

Make your choice

På plass foran tv-skjermen med en litt små-klein følelse. Jeg står tross alt i shorts og treningsskjorte, helt alene. Dog har jeg virkelig troen på dette, og kunne trengt en liten «shape-up» før julematen skal nytes.

Spillet tilbyr deg en personlig trener som vil forklare og gjøre øvelsene sammen med deg. Aller først begynner man med en kartlegging som viser hva du er god for. Det tar omtrent en halvtime, og du skal tyne deg igjennom ulike øvelser. Selv vil jeg beskrive formen min som helt grei, jeg har spilt fotball hele mitt liv og driver fortsatt på hobbybasis nede i divisjonssystemet. Konklusjonen fra spillet er ganske så enig. Etter kartleggingen blir mitt atletiske nivå satt til 55. Til sammenligning fikk den supertrente Nike-fyren 65 i karakter, mens snittet for menn mellom 20-29 år er en del lavere en mitt. So far, so good!


Jeg ser bare en utvei å unnslippe disse ballene, og det er å kaste seg ut av rommet!

Kartleggingen er en veldig god måte for spillet å se hvor mye det kan presse deg igjennom øvelsene – det får du merke etter hvert. Før treningsprogrammet kan begynne, må man velge hva målsetningen er. Du kan velge om du ønsker å bli slankere, sterkere eller få mer markerte muskler. Jeg valgte førstenevnte med håp om å gjøre ekstra plass til juleribba.

Work it, baby

Og vi var i gang. Spillet legger faktisk opp et veldig bra program til deg! Det foreslo å trene 3 dager i uken, men jeg smelte til med en ekstra dag (som ikke alltid ble fulgt opp). Planen varierer mellom kondisjons- og styrkeøkter, eller en blanding av begge to. Siden jeg valgte slankere som målsetning, blir det mye intervalltrening og øvelser som virkelig gjør deg svett. Etter hver eneste halvtime var jeg gjennomvåt av svette, og noe sliten. Spillet engasjerer faktisk!

Øvelsene blir godt forklarte av instruktøren. Kinect-systemet er også veldig presist, slik at om du bommer helt på en øvelse, gir det tilbakemeldinger på hva som bør endres på. Øvelsene varierer, men det er mye fokus på beina. Knebøy, jogge stillestående, planken og hopping på ett ben er vanlige øvelser. De har også fått plass til noen morsomme øvelser – som definitivt vil øke treningsgleden for mange – som kanonball og bevegende vegger. Vi har vel alle drømt om å være med i «Ylvis møter veggen»?

Øvelsene er altså gode. Forklaringene er gode. Spillet lagrer fremgangen din og gir en pekepinn på hvor mange kalorier du har forbent. Du kan også sammenligne resultatene dine på nett, og samle inn «Fuel Points», hvor det er om å slå vennene dine. Man behøver heller ikke gjennomføre ukesprogrammene, men heller utføre øvelser fra menyen når det passer en. Tilretteleggingen er meget god, men det eneste som skurrer noe er den norske dubbingen. Den passer rett og slett ikke inn. Noe bedre enn i spill som «Forza Horizon», men fortsatt langt unna perfekt. Allikevel veldig kjekt med norske forklaringer til øvelsene.


Løp din vei, og kom aldri igjen!

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]