Forza Motorsport 6

Forza-serien er Microsofts svar på den populære Gran Turismo-serien som i en årrekke har vært eksklusivt for Sonys Playstation-konsoller. På samme måte har også Forza-spillene kun blitt utviklet for Xbox-plattformen, med Forza Motorsports 6 som det siste tilskuddet for Xbox One.

De tidligere Forza-spillene har fått svært gode kritikker, med det første spillet fra 2005 og det tredje spillet fra 2009 som de to høyest rangerte på nettstedet Metacritic (92 av 100). Et søk etter tidligere Forza-spill her på Spillkritikk.no viser også at anmelderne stort sett har vært fornøyde med det som har blitt produsert av kjøresimulatorer fra denne kanten tidligere.

For mens Forza Motorsport-serien utelukkende har fokusert på å være en kjøresimulator med mest mulig realisme, så har serien også hatt en avstikker i Forza Horizon-serien – som til nå har fått to titler. Førstnevnte ble anmeldt av undertegnede, og var en særlig behagelig opplevelse. Og for en som vil rangere Burnout Paradise som et av tidenes aller beste bilspill, så skjønner man kanskje hvor lista ligger. Urealistisk høy fart, krasjing og stunt er det som frister mest, men hvordan oppleves da en fullmoderne kjøresimulator?

Et omfattende mesterverk

Det første som slår meg i mitt møte med Forza Motorsport 6 er hvor omfattende det er. Spillet lar deg justere hver minste ting på bilen, og byr på en hel haug med moduser og varierte oppdrag. Spillet har en omfattende karrieremodus som gir deg en myk start på din racingkarriere, der man blant annet skal spille seg igjennom fem forskjellige puljer med biler fra ulike deler av verden og ulike tidsalder. For eksempel får man sitte bak rattet både i moderne sportsbiler, F1-biler og typiske japanske «street race»-biler.

forza1

Fra første sving merker man at kjøringen i Forza Motorsport 6 er ulik alle andre bilspill. Selv bare med en enkel håndkontroller så føles det hele realistisk, og hver minste justering på styrestikka reagerer bilen på. Du kan selv stille inn vanskelighetsgraden tilpasset deg, med svært mange muligheter. Selv valgte jeg å skru av diverse hjelpeinnstillinger, blant annet at bilen automatisk bremset når du hadde for høy hastighet i en sving, og at hjelpelinjene kun vistes når det var nødvendig å bremse. Tilpasningene er det svært mange av, og jeg følte at jeg kunne tilpasse kjøreopplevelsen akkurat til mitt nivå.

Samtidig er det svært mange endringer og justeringer du kan gjøre underveis. For hvert løp tjener du «credits» som du kan bruke til å kjøpe fordeler til bilene dine, eller kjøpe nye biler. Dette er ingenting nytt, men fungerer bra. Selve bilene kan du også justere til det helt ekstreme. Det er såpass mange detaljer at en «hobbysjåfør» som meg rett og slett ikke orker å gruble på alt. Fra dekktrykk til justeringer på demperne slik at svingene sitter optimalt i forhold til føret det kjøres på.

Forza Motorsport 6 er så detaljert at det garantert kommer til å falle ismak hos enhver bilentusiast, og må være den komplette kjøresimulatoren hva funksjoner angår.

Ser ekstremt bra ut

Forza Motorsport 6 ser også ekstremt bra ut. Det florerer av detaljer, og omgivelsene stråler som aldri før. Kjøresimulatoren viser absolutt hva en Xbox One er god for, og grafikken klarer sammen med lydeffektene å skape en helmaks kjøreopplevelse. Jeg skulle bare ønske jeg hadde et ratt og et sett med pedaler, for med skikkelig kjøreutstyr så kan jeg ikke tenke meg til annet enn at man har flere hundre timers underholdning foran seg.

Karrieremodusen byr på ekstremt mange (og varierte utfordringer), og det å skape den største bilsamlingen er en utfordring nok i seg selv. Også online-modusen kan nok by på mange timers underholdning, men denne ble ikke testet da den ikke var tilgjengelig før spillets lansering. Utover dette er det bare å ta seg hatten for det omfattende innholdet som Forza Motorsport 6 disker opp med – og for deg som elsker realistiske bilspill med et helt «sinnsykt» detaljnivå, så er det ingen tvil. Dette spillet skal du ha.

forza2

User rating: 0

Score rating: 0

Average rating: 0

Score:

Lansering:

Utvikler:

Utgiver:

 

Nylige artikler

spot_img

Relaterte historier

Få daglige nyheter i innboksen din

[tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]